Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Sokak Çatışmaları: İki Ölü


Diyarbakır’da Sur İlçesindeki sokağa çıkma yasağını ve operasyonları protesto etmek isteyen gruplar Sur’a yürümek istedi. Polis gruplara müdahale ederek dağıttı. Saatlerce süren çatışmalarda 2 kişi öldü

Sur İlçesinde süren operasyonların durdurulmasını isteyen grupların HDP ve DBP öncülüğünde yapmak istediği yürüyüşü valilik yasadışı ilan etti. Ancak buna rağmen grup sabah saatlerinde Sur önünde toplanarak yürümek istedi. Değişik sokaklardan Sur’a doğru hareket eden gruplara polis müdahale etti. Polis grupları tazyikli su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Valilik çevresinde toplanmaya çalışan gruplara polis izin vermedi. İlk müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan gruplar buralarda barikatlar kurarak polisle çatıştı. Müdahaleler sırasında zaman zaman silah sesleri de geldi.

Olayların sıçradığı yerlerden biri de Bağlar ilçesiydi. Kaynartepe Mahallesi’nde bir grupla polis arasında çıkan çatışmada 4 kişi silahla vurularak yaralandı. Yaralılardan Serdil Cengiz, Şiyar Salman yaşamını yitirdi.Cengiz Ve Salman ile ilgili sosyal medyada yayınlana görüntüde, iki kişi başlarından vurulmuş halde bir taş yığınının arkasında yattığı görülüyor.

Olayların yayılmasının ardından valilik çevresi polis ablukasına alındı. Valiliğe çıkan bütün yollar bariyerlerle kapatılırken, zırhlı polis araçları çevrede devriye gezmeye başladı.

Bu arada dün öğretmenlerin ilçeden ayrılması için uyarılan Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde, Pazartesi gecesinden geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Her iki ilçede imkanı olanlar ilçeleri terk ederken, kalanlar ise fırın ve marketlere akın ederek alışveriş yaptı. Cizre'de yasağın duyulmasının ardından imkanı olan vatandaşlar akın akın ilçeyi terk etmeye başladı. Yanlarına alabildikleri eşyaları yerleştirdikleri valizlerle Cizre'den çıkan vatandaşların bir kısmı köylerdeki yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmı ise daha güvenli gördükleri batı illerine gitti.

İki ilçeye de bugün öğle saatlerinde zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve harekat timleri sevk edildi. Havayoluyla gelen güvenlik güçleri zırhlı araçlarla görev yerlerine dağıtıldı.

Öte yandan Mardin’in Nusaybin İlçesinde de 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’da Sokak Çatışmaları: İki Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:47 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG