Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Seçime Yoğun İlgi


Diyarbakır’da Seçime Yoğun İlgi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

Diyarbakır’ın en kalabalık ilçelerinden Kayapınar güne hareketli başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte insanlar sandık başına koştu. Amerika’nın Sesi, ilk oyların kullanılmasını Kayapınar İlkokulunda izledi.

Oy verme işlemlerinin başlamasına dakikalar kala, onlarca kişi okulun önünde toplandı. Saatler 8’i gösterdiğinde kapılar açıldı ve insanlar içeri alındı. Daha ilk dakikalarda bina önünde izdiham yaşandı. Genç yaşlı, kadın erkek onlarca kişi, oy vereceklerin sandıkları aradı. Yaşlılar, yakınlarının yardımıyla, engelliler koltuk değnekleriyle oy vermeye geldi.

İzdiham sadece bina girişinde değil, salonlarda da vardı. Sandıkların bulunduğu odaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Yaşlı kadınlar oy kullandıktan sonra görevlilerin yardımıyla imza attı.

Demirtaş'ın eşi de oy kullandı

Kayapınar İlkokulunda oy kullananlar arasında, HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da vardı. Oy kullandıktan sonra bir açıklama yapan Demirtaş, umutlu olduğunu söyledi. Demirtaş, “Erkenden gelip oyumu kullandım, çok heyecanlıyım güzel bir gün olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yıllardır yaşadığımız hukuksuzluğa son vermek bugün itibariyle artık bizim elimizde. Bu nedenle tüm halkımız biran önce gelip oyunu kullanmalı ki, eşitliğe kardeşliğe ve barışa biran önce ulaşalım. Bir oy çok şey değiştirir bunu unutmayalım. Umuyorum güzel günler çok yakın” dedi.

Başak Demirtaş
Başak Demirtaş

Amerika’nın Sesine konuşan seçmenlerin çoğunun dileği huzurdu. Seçmenler, “Bizim için ne iyiyse Allah onu versin. Bu kadar zulüm gördük anlatmaya gerek yok. Baştan sona kadar gördük neyin ne olduğunu gördük, ona göre oyumuzu verdik. Memleket hangisi hayırlıysa o olsun. Savaşsız, ölümsüz olsun, bir lokma ekmek olsun sağlık olsun” diye konuştu.

Diyabakır’da 3311 sandıkta 1.023 bin 391 kişi oy kullanacak. Bu arada8 ilçede 99 sandık taşındı. Taşınan sandıklarda 14 bin 737 kişi oy kullanacak.

XS
SM
MD
LG