Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Patlama


Diyarbakır'da Patlama Anı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:04 0:00

Diyarbakır’da HDP’nin miting alanında patlama meydana geldi. Miting alanında yapılan ilk anonsta, patlamanın trafodan meydana geldiği duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, patlamanın trafodan kaynaklanmadığını açıkladı. Olay sonrası çekilen fotoğraflar trafonun ağır hasar gördüğünü, ancak kapının içe doğru büküldüğünü gösteriyor. Bu da patlamanın trafo dışında bir etken olduğuna işaret ediyor. Bazı fotoğraflarda bombanın bir çöp kutusuna konmuş olduğuna dair işaretler bulunuyor. (Yetkililer sonradan yaptıkları açıklamada ikinci büyük patlamaya parça tesirli bir patlayıcının yol açtığını, patlayıcı ve parça tesirine yol açan unsurların bir piknik tüpüne yerleştirildiğini bildirdi).

Diyarbakır’da Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapacağı Diyarbakır’daki İstasyon Meydanı’nda patlama sırasında binlerce kişi bulunuyordu. Büyük paniğe yol açan patlama sonrası, olay yerinde çok sayıda yaralının olduğu bildiriliyor. Görgü tanıkları yaralılar arasında kolları bacakları kopmuş kişiler olduğunu söyledi.

Akşam boyunca Diyarbakır’da ambulanslar susmadı. Tarım Bakanı Mehdi Eker, iki kişinin öldüğünü ve yüzü aşkın yaralının olduğunu bildirdi. Güvenlik kuvvetleri Valilik’e ve hastanelere giden yolları kapattı. Bu arada Demokratik Toplum Kongresi yaptığı ayrı açıklamada, ölü sayısını 3, yaralı sayısını da 300'ün üzerinde verdi.

Miting için İstasyon Meydanı’nda toplanan kalabalık, ilk patlamanın ardından meydanı terk etmedi. Polis, kalabalığa gaz ve tazyikli suyla müdahale ederek meydanı boşalttı.

Genel Seçimleri izlemek üzere Türkiye’de bulunan Amerika’nın Sesi muhabiri Alparslan Esmer de miting alanında bulunuyordu ve atılan göz yaşartıcı gaza maruz kaldı.

Demirtaş’ın konuşması öncesinde anons çekme hazırlığı yapan Esmer, meydandaki kalabalıkla birlikte patlamaya tanıklık etti. Esmer'i ardı ardına iki ayrı patlama sesi duyduğunu bildirdi. İkinci patlama, birincisine göre fazlasıyla şiddetliydi.

Diyarbakır'da Miting Alanında Patlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Akşam saatlerinde Diyarbakır'da başlayan protesto gösterileri de devam ediyor. Kentin birçok bölgesinden korna sesleri, evlerden tencere kapağı protestoları, ışıkları açıp kapatma gibi protesto eylemleri düzenlenioyr.

Demirtaş, itidal çağrısında bulundu

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da partisinin mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, "Bizim ihtiyacımız olan şey barıştır. Biz inadına bu ülkede barışı sağlayacağız" diye konuştu.

Partililerinin gösterdiği sağduyu ve disiplinin, çok daha büyük faciayı önlediğini savunan Demirtaş, “Biz inadına bu ülkede barışı sağlayacağız" dedi.

Halka itidal çağrısında bulunan Demirtaş, provokasyonlarla sokaklarda kaos çıkmasının istendiğini ve bu kaosu HDP'ye yüklemeye çalıştıklarını kaydetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG