Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Operasyon Mardin’de Saldırı


Diyarbakır’da PKK’nın şehir yapılanmalarına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarından İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici’nin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Mardin’de ise askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Diyarbakır kent merkezinde sivil toplum kuruluşlarını hedef alan bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda aralarında İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Raci Bilici’nin de bulunduğu STK ve sendika üyesi 11 kişi gözaltına alındı. 5 kişi ise aranıyor.

Operasyonla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK Terör örgütüne müzahir olarak kurulan kurumlar arasında bulunan ve bu yönde faaliyetler içerisinde yer aldığı değerlendirilen STK (Sivil Toplum Kuruluşları) üyesi şahısların faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve PKK/KCK terör örgütü ile bağlantılarının tespitine yönelik elde edilen bilgiler doğrultusunda 16 şüpheli şahısın yakalanması amacıyla 15.03.2017 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonu ve talimatları doğrultusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucunda Y.K., E.Ü., Ö.G., M.R.B., M.S.B., M.B., O.D., S.P., M.E.M., M.V.A. ve H.E., isimli 11 Şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, 5 şüpheli şahısın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” denildi.

Diyarbakır’da operasyon sürerken, Mardin’den saldırı haberi geldi. Mardin- Diyarbakır karayolunun Mazıdağı ilçesi yol ayrımında askerler tarafından mayın araması yapılırken, patlama meydana geldi. Yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu meydana gelen patlamada iki asker yaşamını yitirdi.

Saldırganların yakalanması için operasyon başlatılırken, Mardin Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle, ;“15/03/2017 günü saat 08.35 sıralarında ilimiz Mazıdağı İlçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlığı'nca Mardin-Diyarbakır Karayolu’nda icra edilen Mayın/EYP kontrolü esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 2 kahraman askerimiz şehit olmuştur."

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG