Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Kenevir Tarlalarına Operasyon


Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kırsal kesimlerinde süren operasyon sırasında havadan yapılan keşifte çok sayıda kenevir tarlası tespit edildi. İlçenin güneyinde bulunan Çitlibahçe, Dibekköy, Varlık, Hacıcemil, Dolunay, Güzdam, Çavundur ve Yolçatı köyleri arasındaki bölgede 270 dönüm araziye ekili 6.014.486 kök Hint Keneviri ele geçirildi. Bölgeye giren güvenlik güçleri, kenevirleri söktükten sonra yakarak imha etti. Valilikten yapılan açıklamada kenevirlerin hasat edilmesi halinde 120 ton kubar (esrar) elde edilebileceği belirtilerek ”Piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 1.530.679.000 TL maddi çıkar sağlanabilecek kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak (1) şüpheli gözaltına alınmış olup, diğer şüphelilerin kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

Kenevirlerin imhası sürerken bir uyuşturucu tarlası daha tespit edildi. Yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık 2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar bulundu.

Bu arada operasyonlar sırasında bir askeri time düzenlenen saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi. Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı "26 Haziran 2016 Pazar günü Diyarbakır ili Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış; derhal hastaneye sevk edilmelerine ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45’te şehit olmuşlardır.”

Öte yandan operasyonların sürdüğü bölgelerde bir çok noktada orman yangını çıktı. Köylüler, yangın bölgesine gitmek isteyen söndürme ekiplerine güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi.

Bugün HDPli milletvekilleri ve DBP’li belediye başkanları da gelişmeleri yerinde görmek için Lice’ye gitti. Aralarında sivillerin de bulunduğu grup bir çok noktada durduruldu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG