Erişilebilirlik

Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanı Gözaltında


15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ilgili Diyarbakır’da yürütülen soruşturmada, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş ile 36 Jandarma görevlisi gözaltına alındı. Şimdiye kadar yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan 108’i tutuklandı.

Darbe girişimi soruşturmasının Diyarbakır ayağında bu kez İl Jandarma Alay Komutanı hakkında gözaltı kararı verildi. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş ile 36 Jandarma görevlisi akşam saatlerinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen Keleş ve beraberindekiler sorguya alındı.

Bu arada Diyarbakır’da bugüne kadar yapılan operasyonların bilançosu açıklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Anayasayı İhlal, Hükumete Karşı İsyan ve 3 Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında, göz altına alınan hakim ve savcılardan, 41’inin tutuklandığı, 12’sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtilerek, 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı vurgulandı. Ayrıca 1 avukat hakkında da adli kontrol kararı verildi.

5 başsavcı vekili ve 10 savcı tarafından yürütülen soruşturmada, Diyarbakır’daki çeşitli askeri birliklerden gözaltına alınan 244 subay ve astsubay ile askeri hakim, savcılarla ilgili soruşturmada ise 27 kişi tutuklandı. 31 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, 144 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Halen gözaltında bulunan 39 kişinin sorgusu sürerken, 5 kişi hakkında gözaltına kararı verildi.

Yine aynı soruşturma kapsamında göz altına alınan 86 emniyet görevlisi ile ilgili soruşturmada da 39 kişi tutuklandı, 18 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, gözaltındaki 3 kişinin sorgusu sürüyor. 7 kişinin daha gözaltına alınması kararlaştırıldı.

Soruşturmanın Dicle Üniversitesi ayağında ise aralarında Rektör Ayşegül Jale Saraç’ın da bulunduğu 56 kişi hakkında soruşturma yürütülüyor. Gözaltında bulunan Rektör Saraç tutuklanırken, 55 kişi ile ilgili gözaltına kararı verildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında 2 kaymakam hakkında da resen soruşturma başlatıldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG