Erişilebilirlik

Diyarbakır’da F-16 Düştü


Diyarbakır’da F-16 Düştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Diyarbakır’da eğitim uçuşundan dönen bir F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Pilot paraşütle atlayarak kurtuldu.

Olay saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Önce kentin birçok yerinden duyulan şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından acil servise uçak kazası ihbarı yapıldı. Önce askeri uçak olduğu bilinmediği için çok sayıda ambulans olay yerine gönderildi.

Ancak bir süre sonra uçağın 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için kalkan 181'inci Filo'ya ait F-16 C tipi tek kişilik savaş uçağı olduğu anlaşıldı. Uçak inişe geçtiği sırada Gümüşler Köyü yakınlarında düştü. Fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atlayan üsteğmen rütbesindeki pilot yara almadan kurtuldu. Köylüler tarafından bulunan pilot hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi de kaza bölgesine gönderildi. Parçalara ayrılan uçağın enkazı geniş bir alana yayıldı. Bölgeye gönderilen uzman ekipler enkazı incelemeye başladı. Enkaz parçaları havadan helikopterin aydınlattığı alanda aranmaya başlandı.

Kazayla ilgili Genelkurmay Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada, pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek: "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır"denildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG