Erişilebilirlik

Diyarbakır ve Sur'da Belediye Tabelalarına Kayyum Rötuşu


Diyarbakir
Diyarbakir

Daha önce bölgedeki bazı belediyelerde başlatılan tabela değiştirme uygulaması Diyarbakır’da da hayata geçirildi. İlk önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin dış duvarında asılı bulunan tabelası söküldü. Üzerinde Türkçe ve Kürtçe ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi - Şaredarıya Bajarê Mezın-Amed’ yazıları söküldü. Sosyal medyada tepkilerin yükselmesi üzerine belediye tabelanın yeniden asılacağını duyurdu.

Belediye konuyla ilgili, ”Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binasındaki Türkçe ve Kürtçe ibarelerin yer aldığı tabela eskidiği için yenisiyle değiştiriliyor. Tabelada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile beraber "şaredarıya bajarê mezın" yazısı da bulunacaktır” açıklaması yaptı.

Çalışmaların tamamlanmasını ardından tabela yeniden asılmaya başlandı. Ancak tabelada daha önce bulunan Diyarbakır’ın Kürtçe adı Amed yer almadı. Ayrıca tabelaya Türk Bayrağı eklendi. Tabelanın takılması sırasında gazetecilerin çekim yapmasına polis izin vermedi.Diyarbakır’ın Kürtçe ismi Amed’i daha çok PKK’ya yakın çevreler kullanıyor.

Bir tabela operasyonu da Sur Belediyesi’nde yapıldı. Belediyenin Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice olan tabelası söküldü. Bu tabelanın yerine sadece Türkçe ve Kürtçe tabela asıldı. Bu tabelaya da Türk Bayrağı eklendi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG