Erişilebilirlik

Diyarbakır Kayapınar'da Çatışma


Diyarbakır’da Kayapınar İlçesi'ndeki bir hücre evine düzenlenen operasyonda çatışma çıktı.

Çatışma sabaha karşı Kayapınar İlçesi'nde çıktı. Daha önce tespit edilen hücre evinde operasyon düzenlendi. Evde bulunan bir kişi, binaya giren polislerin üzerine el bombası attı. Patlamada biri ağır 10 polis yaralandı. Yaralı polis hastanede yaşamı yitirdi.

Diyarbakır Kayapınar'da Çatışma
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

​Evi kuşatan polisle içerideki kişi arasında başlayan çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışma bölgesi giriş-çıkışlara kapatıldı. İki saatin sonunda, evin içine giren polis, PKK’nın şehir yapılanması YPS üyesi olduğu belirtilen bir kişiyi ölü ele geçirdi.

Polis ve savcının evdeki incelemeleri saatlerce sürdü. Bu süre içinde binaya kimse yaklaştırılmadı. Olayın meydana geldiği binaya bitişik apartmanda oturan Zahide Kılınç, yaşadıklarını Amerika’nın Sesi’ne anlattı. Kılınç, “Sabah saat altı sularında silah sesleriyle uyandık. Başta bir şey fark etmedik, balkona pencereye çıkamıyorduk, sürekli uyarı yapılıyordu. Yarım saat sonra polis ekipleri fazlalaştı. Tek gördüğümüz bizim apartman dahil, çevre binaların üstüne polisler çıktılar. Karşı binanın en üst katına doğru ateş etmeye başladılar. Tabi korktuk çocuklar korktu, sanki karşı apartmana değil bizim binaya saldırı oluyormuş gibiydi” dedi.

Operasyonun tamamlanmasının ardından polis ekipleri bölgeden ayrıldı. Ancak eve kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi.

Valilik çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yapılan istihbari çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere 03.11.2017 günü saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında; PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir adrese güvenlik güçlerimiz tarafından giriş yapıldığı esnada çatışma çıkmış, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere toplam 10 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen çatışma sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG