Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Bombalı Araçla Saldırı


Diyarbakır’da polisleri taşıyan servis otobüsünün geçtiği sırada bomba yüklü bir araç patlatıldı. Saldırıda 7 polis yaşamını yitirdi, 13’ü polis, 27 kişi yaralandı.

Saldırı Bağlar İlçesinin otogar mevkiinde düzenlendi. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda zırhlı polis servis aracı hedef alındı. Diyarbakır’a geçici görevle gönderiler polisleri taşıyan araç seyir halindeyken bomba yüklü bir araç patlatıldı. Patlama çok şiddetli olması nedeniyle kentin birçok yerinden hissedildi. Olaylın haber alınmasıyla birlikte çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Hem otobüste bulunan polisler hem de çevredeki siviller yaralandı.

Diyarbakır’da Bombalı Araçla Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Yaralılar askeri hastane ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ancak yaralılardan 7 polis yaşamını yitirdi. Saldırıda 13 polis 14 sivil yaralandı. Patlamanın şiddeti nedeniyle çevrede bulunan binalarda hasar meydana geldi. Birçok binanın camları kırılırken, dış duvarları hasar gördü.

Patlamaya yaklaşık 100 metre uzaklıktaki evinde bulunan Bahri Demir, önce yıldırım düştüğünü sandığını söyledi. Amerikanın Sesi’ne konuşan Demir, “Patlamanın şiddetiyle bina sarsıldı. Kendimi dışarı attım, baktım ortalık savaş alanı gibi. Bomba patladığını söylediler. Sonra ambulanslar geldi polisler geldi” dedi.

Olayın meydana geldiği yerin yakınlarında kuaför dükkanı işleten Aynur Sayar’ın ise kız kardeşi saldırıda yaralandı. Amerikanın Sesi’ne konuşan Sayar, ”Ne olduğunu anlamadım. Bir anda patlama ve ardından dükkanın camları üzerime geldi. Şok içindeydim, bir de baktım kız kardeşim sırtında kanlar içinde geldi. Onu hastaneye kaldırdık” diye konuştu.

Polis kaynakları saldırının uzaktan kumandalı patlayıcıyla yapıldığını düşünüyor. Saldırıda kullanılan aracın parçaları geniş bir alana yayıldı. Polis uzun süre parçaları topladı. Bu arada olayın operasyon başlatıldı. Operasyon hem karadan hem havadan yürütülüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG