Erişilebilirlik

Diyarbakır’da 9 Ayda 32 Ton Esrar Ele Geçirildi


Güvenlik güçlerinin 2020 yılında Diyarbakır’da düzenlediği operasyonlarda 94 milyon kök Hint keneviri, 32 ton esrar ele geçirildi.

Yaz aylarında hız kazanan narko-terör operasyonları, bu yıl da yoğun şekilde devam etti. Özellikle Diyarbakır’ın kuzeyindeki dağlık alanda yoğunlaşan operasyonlarda, hem PKK hem uyuşturucu tacirleri hedef alındı.

Operasyonlarda esrar üretiminde kullanılan milyonlarca kök Hint keneviri ve tonlarca esrar ele geçirildi. Jandarma Genel Komutanlığı, 2020 yılı verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, 2020 yılı içerisinde yapılan narko-terör operasyonlarında; 94 milyon 532 kök kenevir bitkisi, 175 bin kök skunk bitkisi, 32 ton esrar, 2 piyade tüfeği,6 el bombası ve 5 tabanca ele geçirilerek 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir” bilgileri yer aldı.

Diyarbakır’da son operasyon Eylül’ün ilk haftası yapıldı. Lice İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, 5 ton 81 kilogram esrar, 14 milyon 169 bin 150 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi de suçüstü yakalandı.

Diyarbakır’da son yıllarda skunk isimli genetiği değiştirilmiş kenevir de sık sık ele geçirilmeye başlandı. Skunk, son 3 ya da 4 yılda, Türkiye’ye giren yeni bir esrar türü. Türkiye’de bugüne kadar ele geçirilen esrar türünden farklı olarak biliniyor. Genetiği değiştirilerek üretilen bir bitki olan ve hibrit tohumdan elde edilen skunk, bağımlılık yapan ve zararları çok fazla olan bir uyuşturucu olarak biliniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG