Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Gönüllüler Karantinadaki İhtiyaç Sahipleri İçin Kolları Sıvadı


Diyarbakır’da Gönüllüler Karantinadaki İhtiyaç Sahipleri İçin Kolları Sıvadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00

Diyarbakır’da bir araya bir grup gönüllü genç, Corona virüsü salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ya da işini kaybedenlere gıda yardımı sağlamaya başladı. Grup üyeleri hayırseverlerden topladığı gıda yardımlarını 5 kentteki ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Kendilerine ‘Çocuklar Üşümesin Platformu’ adını veren 20 gönüllü genç, şimdiye kadar dar gelirli ailelerin çocuklarının ihtiyaçları için kampanyalar düzenliyordu. Şimdi ise Corona Virüsü nedeniyle karantinada olan ya da işini kaybedenlerin yardımına koştu.

Gönüllü gençler önce sosyal medya üzerinden çağrı yaparak yardım topladı. Yapılan yardımları kendi elleriyle paketleyen gönüllü gençler, paketleri arabalara yükleyerek yola çıkıyor. Temel gıda maddelerinden oluşan yardımlaer daha önce belirlenen adreslerin kapısına bırakılıyor.

VOA Türkçe’ye konuşan grubun sözcüsü Ahmet Eliçin, grup üyelerinin, ihtiyaç sahiplerini, yaşadıkları mahallerde bizzat tespit ettiklerini ve yardımların sadece Diyarbakır değil 5 kentte yapıldığını söyledi. Eliçin, “Çocuklar Üşümesin Platformu bir yardım derneği değil. Daha çok çocukların hayalini gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bir topluluğuz, gerektiği zaman ailelere maddi manevi destek veriyoruz. Daha önce de Ramazan aylarında destek vermiştik. Corona virüsü nedeniyle evden çıkamayan ailelerimize, yaşlılarımıza bir nebze de olsa destekte bulunmak istiyoruz. Erzak vermek istiyoruz. Şu ana kadar Diyarbakır, Batman, Mardin ve Van'da toplam 150 aileye erzak desteğinde bulunduk. Bizim platformda yaklaşık 20 kişi var. Her bir arkadaş kendi semtinde ihtiyacı olan aileleri biliyor. O şekilde bize aileler geliyor. Biz yardımda sosyal medya üzerinden topluyoruz. Desteği oradan alıp, bu şekilde ailelerimize dağıtıyoruz” dedi.

Kolileri sırtlayan gönüllü gençler mahallelerin yolunu tutuyor. Gönüllerin arasında bulunanlar biri de Zilan Çelik. Kendisi de bir dönem bu gruptan yardım almış. Engelli bir kardeşi olan Çelik, şimdi başkalarının yardımına koşuyor. VAO Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Çelik, dağıtımlar sırasında duygusal anlar yaşadığını belirterek, “Ben çocuklara yardımcı olmak için bu gruba katıldım. Benim kız kardeşim engelliydi, ona da yardım ettiler. Ben de ondan sonra bu gruba katıldım. Gönüllü olarak destek veriyorum. Twitter hesabı üzerinden belirli bir video çekip atıyor. Ben de o şekilde kardeşimin videosunu atmıştım. Bu şekilde ulaşmak istediğimiz ailelere ulaşabiliyoruz. Çok sevinenler oluyor duygusal olarak etkilendiğiniz anlar oluyor. Karşı tarafında aşırı şekilde duygusal anlar yaşatıyor. Engelli çocuklarımız var, ailelerin engelli çocukları var. Onlara yardımcı olunca biz de duygulanıyoruz” diye konuştu.

Gruba destek olmak isteyenler anlaşmalı marketlere giderek ödeme yapıyor. Grup üyeleri daha sonra marketlerden gıda kolilerini alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG