Erişilebilirlik

Disney Fox’u 52 Milyar Dolara Satın Alıyor


ABD’de eğlence endüstrisinin en önde gelen şirketlerinden Walt Disney, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch’a ait 21st Century Fox şirketini 52 milyar 400 milyon dolara satın alıyor.

Anlaşmaya göre Disney, Marvel, Avatar, The Simpsons gibi yapımların üretildiği stüdyolar da dahil Fox’a ait önemli varlıkları da bünyesine katacak.

Satıştan hemen önce Fox, kendisine ait yayın ağı ve istasyonları Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 ve Big Ten Network’ü, kuracağı yeni bir şirkete devredecek. Yeni Fox, Murdoch ailesinin kontrolünde kalacak.

86 yaşındaki Rupert Murdoch, 21 yaşında babasından miras kalan bir Avustralya gazetesini dünyanın en önemli küresel haber ve film holdingine dönüştürmeyi başardı. Bu son satış anlaşması, Murdoch’un yarım asrı aşkın süredir devam ettirdiği genişleme faaliyetini sona erdiriyor.

Satış kapsamında Disney, Fox’un 13 milyar 700 milyon dolarlık net borcunu da üzerine alacak.

Disney bu satışla birlikte, Fox’un, Netflix’in baş rakiplerinden Hulu’daki hissesini de devralacak. Çoğunluk hissesinin Disney’de olacağı Hulu’nun diğer hissedarları ise Comcast ve Time Warner.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG