Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Tillerson Nefret Söylemlerini Kınadı


Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, nefret söylemi ve yobazlığı kınayan yeni açıklamalarda bulundu. Bakanlığın yeni çalışanlarına hitap eden Tillerson, bu söylemlerin Amerika’nın temelini oluşturan değerlere aykırı olduğunu söyledi. Tillerson ayrıca ABD’nin diplomatik temsilciliklerinde, kültürel çeşitlilik olmadığını ve daha fazla azınlığın işe alınması gerektiğini kabul etti.

Charlottesville’de Cumartesi günü yaşanan şiddet olaylarından bu yana en kapsamlı konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ırkçılığı ‘şeytan işi’ olarak niteledi ve ifade özgürlüğü ne kadar önemli olursa olsun, nefreti körükleyenlerin halkı zehirlediğini ve ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Eski diplomatlar ve dış politika uzmanları tarafından azınlıkları da etkileyen işe alımların dondurulması kararını sürdürdüğü için eleştirilen Tillerson’dan sürpriz bir itiraf da geldi. Tillerson, çoğunluğunu beyaz erkeklerin oluşturduğu dışişleri personelinin işe alımlarında çeşitliliği arttırma sözü verdi.

Tillerson, beyaz olmayan kıdemli diplomatların genelin sadece yüzde 12’sini oluştuması ve yine bu diplomatlardan sadece üçte birinin kadın olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. İşe alımların dondurulmasının geçici olduğunu da kaydeden Dışişleri Bakanı, bu engel kalkınca azınlıkların işe alınması programının güçlendirileceğini açıkladı.

Tillerson, “Amerika’yı dünyanın dört bir yanında temsil eden hükümetin bir kolu olarak Dışişleri Bakanlığı, değerlerimizi ve insanlarımızı işgücünde de göstermelidir. Dışişleri Bakanlığı’nda ciddi bir çeşitlilik eksikliği var” dedi. Tillerson, açık olan her büyükelçilik pozisyonu için en az bir azınlık adayının önerilmesi gerektiğini de belirtti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG