Erişilebilirlik

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal Washington'a Geliyor


Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, 16-17 Eylül tarihlerinde Washington'da temaslarda bulunacak.
Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, 16-17 Eylül tarihlerinde Washington'da temaslarda bulunacak.

Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a geliyor. Önal, Washington’da iki gün kalacak.

Dışişleri Bakanlığı, Önal’ın Washington ziyaretine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal 16-17 Eylül tarihinde Vaşington’u ziyaret ederek ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland ile biraraya gelecektir. Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek kapsamlı heyetlerarası siyasi istişarelerde ikili ilişkilerin yanısıra, bölgesel konuların ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir” denildi.

Görüşmelerde özellikle Afganistan’daki son durumun ve Türkiye’nin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nı işletmesine ilişkin konuların ele alınması bekleniyor. İki ülke arasındaki sorunlu alanlardan biri olan ABD’nin Suriye’de YPG/PKK’ya verdiği destek de gündeme gelecek konular arasında görülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere bu haftasonu ABD’ye gelecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG