Erişilebilirlik

Discovery'nin Son Yolculuğu


Emekliye ayrılan Amerikan uzay dolmuşu Discovery, müzeye konmak üzere bir Boeing 747 uçağının tepesinde başkent Washington’a uçuruldu.

Sabah erken saatlerde Florida’daki Kennedy Uzay Üssü’nden havalanan Boeing 747, tepesinde uzay dolmuşuyla birlikte Washington’un merkezinde bulunan anıtlar bölgesinde alçaktan uçarak gösteri yaptı. Çok sayıda insan Discovery’yi havada son kez izlemek üzere sokaklara döküldü ya da ofis binalarının çatılarında toplandı.

Washington üzerindeki gösteri uçuşunu tamamlayan Discovery, kendisini taşıyan Boeing 747 uçağıyla birlikte bir süre sonra kent dışındaki Dulles Uluslararası Havaalanı’na indi.

Geçen yıl son uzay yolculuğunu yapan Discovery, Cuma günü Washington yakınlarında bulunan NASA’nın Smithsonian Udvar-Hazy Uzay ve Havacılık Müzesi’nde sergilenecek. İlk günkü açılışa, Discovery’yle uçan astronotlar katılacak. Uzaya 1962 ve 1998 yıllarında çıkan eski Senatör John Glenn de bu törende hazır bulunacak.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi, 30 yıl önce başladığı uzay dolmuşu programını geçen yıl rafa kaldırmaya karar vermişti.

NASA Mars’a yolculuk yapacak bir uzay aracı üzerinde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG