Erişilebilirlik

Davutoğlu: Suriye Konferansı Hemen Toplanmalı


Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton geçen yıl İstanbul'da görüşürken
Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton geçen yıl İstanbul'da görüşürken

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton’ın daveti üzerine Washington’a bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

Davutoğlu bugün Kongre üyeleri, Pazartesi günü de Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Savunma Bakanı Leon Panetta, Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Donilon’la görüşecek.

Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la Pazartesi günü görüşecek olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Donilon ve Savunma Bakanı Leon Panetta’yla da biraraya gelecek.Bugün Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi’nde Çoğunluk Grup lideri Floridalı Cumhuriyetçi milletvekili Eric Cantor ve yardımcısı Cumhuriyetçi California milletvekili Kevin McCarthy ile görüşmesi beklenen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ayrıca Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Floridalı Cumhuriyetçi Ileana Ros-Lehtinen’le de biraraya gelecek.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Senato’da da Senato Dışilişkiler Komisyonu Başkanı John Kerry (Demokrat-Massachusetts), Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu üyesi John McCain (Cumhuriyetçi-Arizona) ve Senato Çoğunluk Grup Başkan Yardımcısı Dick Durbin’le (Demokrat-Illinois) görüşmeler yapacak.

Ahmet Davutoğlu Washington’da çeşitli düşünce kuruluşlarının temsilcileri ve uzmanlarla biraraya gelecek ve önde gelen bazı Amerikan medya kuruluşlarına mülakat verecek.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında “ABD’de yapılacak görüşmeler, iki ülkeyi ilgilendiren ikili, bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacaktır” denirken görüşmelerde ağırlıklı olarak Suriye üzerinde durulacağı tahmin ediliyor. Ahmet Davutoğlu, Washington’a gelmek üzere Türkiye’den ayrılmadan önce NTV Televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye’deki krizin çözümü için uluslararası konferans yapılması çağrısında bulundu ve türkiye'nin evsahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı ayrıca, “Birleşmiş Milletler sivilleri koruyamıyorsa başka platformlar oluşturulmalı” dedi. Davutoğlu, “İlkesel zemin, toplantının mekanından daha önemlidir. Ama mutlaka bölgede olmasını ve en kısa zamanda yapılmasını isteriz” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG