Erişilebilirlik

Deniz Yücel’e Tecrit Uygulaması Sona Erdirildi


Alman hükümeti Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’e uygulanan tecridin sona erdirilmesini memnuniyetle karşıladı. Türk ve Alman vatandaşı olan Yücel, casusluk suçlamasıyla Şubat ayından bu yana gözaltında tutuluyor. Berlin, siyasi nedenlerle gözaltında tutulduğunu iddia ettiği Yücel ve diğer Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını istiyor.

“Taleplerimiz değişmedi”

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Deniz Yücel’in gözaltı durumunda iyileşme olmasını “küçük bir adım” olarak değerlendirdi. Ancak Seibert, bu durumun Alman hükümetinin Türkiye’de anlaşılmaz sebeplerle gözaltında tutulan Alman vatandaşlarının serbest bırakılması talebinde bir değişiklik oluşturmadığını kaydetti.

Alman Die Welt gazetesinin Türk muhabiri Deniz Yücel, 14 Şubat’ta gözaltına alınmıştı. Türk yetkililer Yücel’in terör propagandası yaptığını, nefret aşıladığını ve casusluk yaptığını öne sürüyor. Yücel ise suçlamaları reddediyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’na göre Yücel, Türkiye’de siyasi nedenlerle gözaltında tutulan dokuz Alman vatandaşından biri.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG