Erişilebilirlik

Deniz Üzerinde Koşmak Mümkün mü?


Florida’dan Bermuda Adası’na deniz üzerinden “koşarak” gitmek isteyen Reza Baluchi, sahil güvenlik güçlerince ikinci kez engellendi.

Şeffaf bir balon içinde deniz üzerinde koşmayı amaçlayan Baluchi, denize açılma izni olmadığı için durduruldu.

Baluchi’nin HydroPod isimli şeffaf balonu, bir tekerlek gibi hareket ediyor; içinde biri koştuğu zaman deniz üzerinde ilerliyor.

Reza Baluchi, koşma planını açıkladığı zaman, Sahil Güvenlik Güçleri kendisini, “kullanılacak deniz taşıtının ve Bermuda’ya yolculuğun koşulları tehlikeli olduğu" gerekçesiyle uyarmıştı.

Baluchi, 1663 km’lik yol boyunca balık ve protein çubukları yemeyi planladığını söyledi. Uyumak için de balon içine kuracağı hamağı kullanacaktı. Baluchi’nin, Bermuda sonrası rotasında ise Porto Riko, Haiti ve Küba vardı.

Reza Baluchi’nin websitesinde, yolculuğu 5 ayda tamamlamayı planladığı yazıyor. Yolculuğun amacı, yardıma ihtiyacı olan çocuklar için para toplamak.

Sahil Güvenlik Güçleri, Baluchi’nin yolculuğunu 2014 yılında da engellemişti. Sahil Güvenlik, Miami açıklarında şeffaf bir balon içinde kafası karışık bir kişi olduğu ihbarını aldıktan sonra, Baluchi’yi kurtarmıştı.

Baluchi, başlangıçta gelen yardımı kabul etmese de, 3 gün sonra kendisi yardım çağırmıştı. CNN’in bildirdiğine göre, Baluchi için yapılan kurtarma operasyonu için devlet bütçesinden 144 bin dolar harcandı.

XS
SM
MD
LG