Erişilebilirlik

Demokratlar Kan Kaybediyor


Üç dönemdir Lousiana senatörü olan Mary Landrieu’nun seçimi kaybetmesiyle Cumhuriyetçiler’in büyük kazanımlar elde ettiği Kasım seçimlerinin sonuçları Arizona’da sonucu beklenen bir seçim dışında belli oldu

Sonuçlar Başkan Obama’nın görevinin son 2 senesinde iki kanadı da Cumhuriyetçiler’in kontrolundaki bir Kongre’yle çalışacağı anlamına geliyor. Temsilciler Meclisi’nde 246 Cumhuriyetçi’ye karşı 188 Demokrat hizmet verecek. Senato’da ise Cumhuriyetçiler’in 54’e 46 üstünlüğü olacak. Bu Cumhuriyetçiler’in bir başka Demokrat olan Truman’ın başkanlık döneminden bu yana Kongre’de elde ettiği en büyük çoğunluk.

Cumhuriyetçi adaylar Başkan Obama’nın düşük popülaritesinden yararlandı. Louisiana’da Cumhuriyetçi Senato adayı Bill Cassidy, Landrieu’nun Başkan Obama’ya destek veren oylarına dikkat çekerek kazandı.

Yeni seçilen Cassidy zafer konuşmasında Obama’nın sağlık reformuna değindi ve “ülke daha muhafazakar bir yönde ilerlemek istiyor ve bürokratlar yerine hastaların güç sahibi olması gerektiğine inanıyor,” dedi.

Landrieu’nun yenilgisi “derin güney” olarak bilinen eyaletlerin hiç birinin Senato’ya Demokrat aday göndermemesi anlamına geliyor.

Demokratlar California, Florida ve Nebraska’da Cumhuriyetçiler’in sandalyelerini ele geçirmeyi başardı.

Sonuçlar, ülkenin ilk siyah başkanı olan Barack Obama’nın iki ara seçimde toplam en fazla sayıda yenilgi yaşamış başkan olduğu anlamına geliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG