Erişilebilirlik

Demokrat Belediye Başkanı 2020 İçin Adaylığını Açıkladı


Indiana eyaletinin South Bend kentinin belediye başkanı 37 yaşındaki Demokrat Pete Buttigieg, partisinden 2020 başkan adaylığı yarışına katılacağını açıkladı.

Buttigieg, aday adaylığını açıkladığı videosunda bir zamanlar “ölüyor” diye tanımlanan kentlerden South Bend’in eski ve yeni görüntülerine yer verdi. Demokrat aday, “Gerçek şu ki geri dönüş yok. Gerçek dünyada ‘yeniden’ diye bir şey yok. Azameti geçmişte arayamayız. Ülkemiz tam da şu anda taze bir başlangıca ihtiyaç duyuyor ifadelerini kullandı.

Buttigieg, Demokratlar’ın 2020’de Başkan Donald Trump’ı koltuğundan ederken yeni nesil liderlerden faydalanması gerektiğini söyledi.

Demokrat adayın gelecek hafta ülkenin ilk ön seçiminin yapılacağı Iowa eyaletine, daha sonra da New Hampshire’a gitmesi bekleniyor.

İngiltere’nin Oxford Üniversitesi için verilen prestijli Rhodes Bursu’nu alan isimlerden olan Buttigieg, 2011’de 29 yaşında memleketi de olan 100 bin nüfuslu South Bend kentinin belediye başkanı oldu. Donanma subayı da olan Buttigieg, 2014’te Afganistan’da bir dönem görev yaptı.

Buttigieg Demokrat Ulusal Komisyonu Başkanlığı için 2017’de yarıştığı sırada adını ülke genelinde duyurmuş, ancak yeterli desteği bulamayınca seçime katılmadan ayrılmıştı.

Buttigieg belediye başkanlığının ikinci dönemi için kampanyasını yürütürken eşcinsel olduğunu bir gazete yazısıyla açıklamıştı.

Demokrat Parti’nin adaylık yarışını kazanması halinde Buttigieg, ülkenin ana siyasi partilerinden birinden çıkan eşcinselliğini ilan etmiş ilk başkan adayı olacak.

Buttigieg’in hayatını anlattığı kitabı ise Şubat ayında piyasaya çıkıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG