Erişilebilirlik

DBP’li Ağrı Belediyesine de Kayyum


Ağrı Belediye Başkanı DBP’li Sırrı Sakık, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Sakık’ın yerine Ağrı Valisi Musa Işın kayyum olarak atandı. DBP’nin kayyum atanan belediye sayısı 81 oldu.

Diyarbakır’ın Sur Belediyesi ile başlayan kayyum atamalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık görevden alınarak yerine Vali Musa Işın atandı.

Sakık'ın görevden alındığının açıklanmasının ardından Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri Belediye binasına gitti. Belediyenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan polisler binada arama yaptı. Sakık, kararın ardından sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlandı. Sakık şunları söyledi:
“Üç yıldır yürütmüş olduğum Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibariyle alındım. Halkımızın bize bu sorumluluğu verdiği günden bu güne arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje ve her hizmetle, Ağrı'yı Türkiye'nin en huzurlu kenti yaptık. Alnımız açık, vicdanımız rahat. 2 Mart 1994'te yani tam 23 yıl önce parlamentodan alınıp demokratik siyasetin dışına itilmiştik ve bugün tarih tüm günahlarıyla tekerrür etti. Fakat bedeli ne olursa olsun, bu topraklarda bir gün barışı muhakkak inşa edeceğiz. Ağrı’da bu süre zarfında birlikte çalıştığım tüm belediye emekçilerine, tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hoşçakalın."

Üç yıl önceki yerel seçimde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sakık hakkında çok sayıda soruşturma açılmıştı. DBP’li yöneticiler, “Sakık ile birlikte 10 il 62 ilçe ve dokuz beldede belediye başkanlıklarımız alınmış oldu” dedi. DBP’nin yönetiminde sadece kent belediyesi olarak sadece Iğdır kaldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG