Erişilebilirlik

DBP’den 'Etnik Temizlik' Benzetmesi


İl başkanlarıyla yapılan toplantının öncesinde gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yapan DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, 40 bin memurun daha görevden alınacağını söyledi. Tuncel, “AKP’nin yaptığı etnik temizliktir. Aldığımız bilgiler, 40 bin memurun da görevden alınacağı yönündedir. Hepsinin gerekçeleri aynı, bu insanların PKK’ye üye oldukları ya da üye olabilecekleri gerekçe ediliyor. Bir bütün olarak Kürtler’i terörist gören, suçlu gören zihniyetin yaklaşımıdır bu. Ortada soruşturma yok, mahkeme kararı, delil yok. Sadece bu insanların örgütlü ve Kürt olmasından kaynaklıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir,” dedi.

DBP’den 'Etnik Temizlik' Benzetmesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Terörle Mücadele Kanunu’nu eleştiren Tuncel, “Biz daha önce söylemiştik, Terörle Mücadele Kanunu Kürt’le, Alevi’yle, işçiyle, kadınla mücadeleye dönüşmüş durumda. Bunu şimdi daha net yaşıyoruz. Bir insanın etnik kimliği nedeniyle işinin elinden alınmasının başka bir izahı olabilir mi? Hakkari Belediye Eş Başkan vekilimiz gözaltına alındı, kayyumu protesto ettikleri için, gözaltına alındı, adli kontrolle serbest bırakıldı. İki gün önce memur eşi açığa alındı. Biz biliyoruz memurlara sıçradı. 40 bin kişinin açığa alınacağı meselesi söylemden öteye pratiğe geçmiş durumda. Bunun altında Türkiye kalır. Kürt halkı bu yaklaşımın kendisine yönelik bir yaklaşım olduğunu çok net olarak biliyor,” diye konuştu.

Hükümetin cemaate karşı bir operasyon yürüttüğünü söylediğini, ancak cemaat mensuplarının hazırladığı dosyalarla Kürtlere yöneldiğini savunan Tuncel, “Kürt halkının demokratik siyasetini engellemek için kullanıyor. Diyarbakır’da 800 kişilik bir dosya bekletiyorlar. Cemaat hazırlamış bu dosyayı. Mesele Kürtler olunca dosyayı kim hazırlamış fark etmiyor. Düşmanımın düşmanı dostumdur stratejisiyle hareket ediyorlar. Bunun karşısında direnmek en doğal haktır. Bugün bizim direnme hakkımızı elimizden alıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil,” şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG