Erişilebilirlik

Davutoğlu Suriye Muhalefetini Uyardı


.
.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye muhalefetini demokratik ve özgür bir ülke kurma hedef doğrultusunda birleşmeye çağırdı.

Kahire’de Arap Birliği tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Davutoğlu, “zayıf ve dağınık” bir muhalefetin sadece Beşar Esad rejiminin işine yarayacağı uyarısında bulundu.
Şam hükümetini tarihin gidişini geriye çevirmek için boşuna çaba harcamakla suçlayan Davutoğlu Suriye’de de bir geçiş dönemi ve sonunda rejim değişikliği olacağını belirtti.
Davutoğlu uluslararası topluluğa düşen görevin Suriye öncülüğündeki bir geçiş sürecine destek vermek olduğunu vurguladı.
Davutoğlu ayrıca Suriye’nin Dostları grubunun Cuma günü paris’te toplanacağını da açıkladı.

Suriye muhalefet grupları Pazar günü BM destekli siyasi geçiş planını “belirsiz ve maskaralık” olarak niteleyerek reddetti.
Suriye Ulusal Konseyi sözcüsü Bassma Kodmani, Paris’te yaptığı açıklamada şiddet sürerken hiçbir siyasi girişime katılmayacaklarını ve devlet başkanı Beşar Esad ile hiçbir şekilde iktidarı paylaşmayacaklarını belirtti

Cenevre’de Cumartesi günü düzenlenen uluslararası konferans, BM özel temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulması yolundaki planının sulandırılmış bir versiyonunu kabul etmişti. Planda Rusya’nın ısrarıyla Esad’a geçici yönetime katılma kapısı açık bırakıldı
.
Annan, konferansta yaptığı anlaşmada barış planının işlemediğine dikkati çekerek, uluslararası toplumdan daha fazla çaba göstermesini istedi. Eski BM Genel Sekreteri Annan, aksi takdirde yakın gelecekte artacak ölü sayısının suçlusunun yalnızca katiller değil, sorumluluk almayan uluslararası toplum olacağını söyledi.
Konferansa Amerika, Rusya, Çin, İngiltere Fransa, Arap Birliği ülkeleri ve Türkiye’den dışişleri bakanları katıldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG