Erişilebilirlik

Davutoğlu HDP’yle Görüşmeyi İptal Etti


Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu speaks in Ankara, Turkey, Sept. 7, 2015.
Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu speaks in Ankara, Turkey, Sept. 7, 2015.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pazartesi günü HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la yapacağı görüşmeyi iptal etti. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında Davutoğlu, bu pazartesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP lideri Demirtaş’la bir araya gelecekti.

Görüşmenin iptal edildiğini Başbakanlık duyurdu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, bu anlayış ile taban tabana zıt, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu yaklaşım ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip olmadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır. Tüm bu süreç son derece şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmiştir" dendi.

Başbakanlık: ‘Tüm terör örgütleriyle mücadele kesintisiz sürecek’

Başbakanlık, HDP’lilerin son dönemde yaptığı açıklamalarda uzlaşma kültürünü hakim kılmak için bir şans olan süreci olumsuz etkilediğini savundu.

"Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının tersine Sayın Başbakanımızın görüşme talebi asla terörle mücadeledeki kararlı tutumu tartıştırmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ve refahı için yürüttüğümüz terörle mücadele süreci, kesinlikle pazarlık konusu değildir. Güvenlik güçlerimiz bu hedef doğrultusunda kararlı bir mücadele yürütürken, ilgili bakanlarımız ve kurumlarımız da, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için fedakâr bir çaba içerisindedirler. Milletimizi arkaik anlayışlarla; anti-demokratik, baskıcı söylemlerle ve silah tehdidi ile sindirmeye dönük eylemler içindeki tüm terör örgütleri ile mücadele kesintisiz devam edecektir.”

Kulislerde Ahmet Davutoğlu’nun bu kararında HDP cephesinden bugün gelen özyönetimle ilgili yapılan açıklamalar ile İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Cumhuriyet gazetesinde yer alan ‘kaçak çay içer, giderler’ sözlerinin etkili olduğu konuşuluyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG