Erişilebilirlik

Davutoğlu Güvenlik Konseyinde Konuştu


Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada BM’i Suriye içinde tam koruma altında mülteci kampları kurma çalışmalarını gecikmeden başlatmaya çağırdı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:11 0:00
Linki indirmek için



Ahmet Davutoğlu, konuşmasında doğrudan Suriye içinde bir tampon bölge kurulmasından söz etmedi. Davutoğlu, haftabaşında mülteciler için Suriye içinde bir güvenli bölge kurulmasını BM ile görüştüğünü ve BM’in bu hedef doğrultusunda adımlar atmasını beklediğini açıklamıştı.
Davutoğlu konuşmasında Güvenlik Konseyi üyelerinden Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde izlemelerini ve böylece daha gerçekçi bir değerlendirme yapmalarını da istedi.

Türkiye’nin başvurusu üzerine Güvenlik Konseyi dışişleri bakanları düzeyinde toplanma kararı almıştı. Toplantıya Amerika, Rusya ve Çin dışişileri bakanları katılmadı.

Türk yetkililer sürekli mülteci barındırma kapasitelerinin 100 bin olduğunu , bu sayının aşılması halinde Suriye topraklarında güvenli bölgeye ihtiyaç duyulacağını söylüyor.

BM Mülteciler Dairesi yetkilileri Suriye’de çatışmaların şiddetlenmesi halinde Türkiye’ye sığınan mülteci sayısını 200 bine çıkabileceğini bildirdi
Daire yetkilileri halen beş yeni mülteci kampı inşa eden Türkiye’de yaklaşık 75 bin Suriyeli bulunduğunu söylüyor

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG