Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Washington'a Geliyor


Dışişleri Bakanı Davutoğlu Washington'a Geliyor
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Washington'a Geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 27 Kasım Cumartesi günü Washington'a gelecek, Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la bir görüşme yapacak.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Washington temaslarıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Büyükelçi Tan'ın verdiği bilgiye göre, Foreign Policy Dergisi'nin bu yıl ikincisi düzenlenen "En Önemli 100 Küresel Düşünce Adamı" listesinde yer alan Davutoğlu, Washington'da düzenlenecek etkinliğe katılacak.

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon ile Amerikan Kongresi'ndeki önemli milletvekili ve senatörlerle iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel konuların ele alınacağı temaslar yapacak.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Pazartesi günü Washington'da bulunan AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Yetkilisi Stefan Füle ile de görüşecek. Görüşme isteğinin Avrupa Birliği yetkilisinden geldiği bildiriliyor.

Pazar günü Türk derneklerinin yöneticileri ve ABD'deki Türk toplumunun üyeleriyle bir araya gelecek olan Davutoğlu, Pazartesi günü önce Brookings Enstitüsü ardından da Georgetown Üniversitesi'nde Türk dış politikası ağırlıklı konuşmalar yapacak.

Washington Post gazetesi yetkililerinin yanısıra Türk ve yabancı basın mensuplarıyla da toplantılar yapacak olan Davotoğlu, 30 Kasım Salı günü Washington'dan ayrılacak.

XS
SM
MD
LG