Erişilebilirlik

Darbe Girişimiyle İlgili Yeni Gözaltılar


polis
polis

Anadolu Ajansı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 30 kişinin gözaltına alındığını ve diğer 40 Silahlı Kuvvetler üyesi için de gözaltı kararı çıkarıldığını bildirdi.

Ajansın haberine göre Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ/PYD' soruşturması çerçevesinde polis muvazzaf (aktif görevde) 70 askeri yakalamak için operasyon başlattı.

Soruşturma kapsamında Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Eskişehir, Yalova ve Konya’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yakalama kararı verdiği 70 muvazzaf subaydan altmış ikisi Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dördü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ikisi Kara Kuvvetler Komutanlığı, diğer ikisi de Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapıyordu.

Zanlılardan ikisi albay, yedisi yüzbaşı, otuz altısı üsteğmen, üçü teğmen, yirmi ikisisi astsubay.

Anadolu Ajansı operasyonun Gülen hareketi zanlılarının ifadelerinin ardından başlatıldığını belirtiyor. Geçen ay Türkiye genelinde 117 askeri personel gözaltına alınmıştı.

Geçen yılki 15 Temmuz darbe girişiminden buyana 110 bin kamu görevlisi işinden oldu, 50 binden fazla kişi de tutuklandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG