Erişilebilirlik

Türkiye Dağlık Karabağ'da Yapılacak Seçimleri Tanımayacak


Türkiye Dağlık Karabağ'da Yapılacak Seçimleri Tanımayacak
Türkiye Dağlık Karabağ'da Yapılacak Seçimleri Tanımayacak

Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki bir bölgede seçim yapılmasının uluslararası hukuk kurallarını ve bu konuda uluslararası toplumun aldığı kararları ihlal edeceğini bildirdi

Türkiye, Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Yukarı (Dağlık) Karabağ bölgesinde 23 Mayıs Pazar günü yapılacak parlamento seçimlerinin sonuçlarını tanımayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, işgal altındaki bir bölgede seçim yapılmasının uluslararası hukuk ve uluslararası toplumun aldığı kararların ihlali anlamına geldiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, bunu, Yukarı Karabağ’daki hukuka aykırı durumu tek yanlı olarak meşrulaştırma çabalarının bir parçası olarak gördüğünü bildirdi. Açıklamada, 23 Mayıs seçimlerinin uluslararası hukuk kurallarını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT ilkelerini ihlal edeceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Yukarı Karabağ anlaşmazlığının, Güney Kafkasya'da barış, istikrar ve işbirliğinin önündeki en büyük engel olduğu ve bölge ülkeleri arasında iyi komşuluk ve işbirliğine elverişli bir ortam oluşmasını engellediği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal eden bu girişimi kınadığını ve meşru olmadığı gerekçesiyle seçim sonuçlarını tanımayacağını vurguladı.

XS
SM
MD
LG