Erişilebilirlik

Cumhuriyetçilerin Önemli Kazanımlar Elde Etmesi Bekleniyor


Cumhuriyetçilerin Önemli Kazanımlar Elde Etmesi Bekleniyor
Cumhuriyetçilerin Önemli Kazanımlar Elde Etmesi Bekleniyor

2 Kasım Salı günü yapılacak seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tümü, Senato’nun üçte biri ve 37 eyaletin valisiyle eyalet meclisleri yenilenecek

Amerika’da anketler önümüzdeki hafta yapılacak Kongre ve Valilik seçimlerinde muhalefetteki Cumhuriyetçilerin önemli kazanımlar elde edeceğini gösterirken, Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs siyasi tıkanıklık uyarısında bulundu.

Gallup tarafından yapılan bir araştırmaya göre Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu sağlayabilir. Muhalefetin Senato’da da çoğunluğa geçebilmesi için net 10 sandalye kazanması gerekiyor, ancak uzmanlara göre bunu başarmak daha güç.

İktidardaki Demokratlar gençleri, kadın ve azınlık seçmen gruplarını sandık başına çağırırken, Cumhuriyetçiler beyaz erkekler arasındaki katılım oranını artırmaya çalışıyor.

Senato azınlık lideri Kentucky Senatörü Mitch McConnell Cumhuriyetçilerin tek hedefinin Başkan Barack Obama’nın ikinci kez seçilmesini önlemek olduğunu söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs de McConnell’ın açıklamalarının “üzüntü verici” olduğunu söyledi.

2 Kasım Salı günü yapılacak seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tümü, Senato’nun üçte biri ve 37 eyaletin valisiyle eyalet meclisleri yenilenecek.

XS
SM
MD
LG