Erişilebilirlik

Cumhuriyetçiler Kampanyaya Başladı


Cumhuriyetçiler Kampanyaya Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Ted Cruz açıklamasını Virginia’dakimuhafazakar Liberty Üniversitesi’nde büyük ve çoşkulu bir kalabalık önünde yaptı: “Amerikan rüyasını yeniden ateşlemek için harekete geçen milyonlarca cesur muhafazakarın gücüne inanıyorum. Ve bu yüzden bugün burada başkan adayı olacağımı açıklıyorum.”

Cruz başkan seçilirse Başkan Barack Obama’nın en büyük siyasi başarısı sayılan sağlık reformu yasasını iptal edeceğini söyledi.

Dış politikada ise Cruz, IŞİD’e karşı daha güçlü mücadele sözü verdi: “Radikal İslamcı terörizmi adını vererek yenilgiye uğratacağız diyen bir başkan düşünün.”

Cruz, 2013’de Obama’nın sağlık yasası nedeniyle hükümeti kısmen kapatma girişimine öncülük ettiği için muhafazakar Çay Partisi yandaşlarının favorisi.

Ve 2016 için adaylıklarını resmen açıklayacak çok sayıda Cumhuriyetçi Partili siyasetçiden birincisi.

Önümüzdeki haftalarda eski Florida Valisi Jeb Bush, Wisconsin Valisi Scott Walker ile Florida Senatörü Marco Rubio ve Kentucky Senatörü Rand Paul dahil daha fazla Cumhuriyetçi siyasetçinin adaylıklarını açıklaması bekleniyor.

Cruz bu kalabalık grup içinde öne çıkmayı umuyor.

George Washington Üniversitesi’nden Matt Dallek ilginç bir adaylık mücadelesi bekliyor: “Listeye baktığınızda Senatör Rand Paul, New Jersey Valisi Chris Cristie, Ohio Valisi John Kasich ve Ted Cruz’u görüyoruz. Elbette kimin öne çıkacağını bilmiyoruz. Ama hepsi de ilginç ve önemli kişiler. Hep birlikte sahneye çıkıp tartışacaklar. Bu tartışmaları merakla bekliyorum.”

Cumhuriyetçi siyasi uzman Phillip Stutts böylesine kalabalık bir aday grubunun kampanyaya heyecan katacağını söylüyor: “2016’da yarışacak aday grubuna benzer bir grup hiç görmedik. 14 adayın hepsi de güçlü, iyi işler yapmış, başarılı sicilleri olan siyasetçiler.”

Demokratlar ise eski Dışişleri Bakanı ve First Lady Hillary Clinton’un başkanlık seçimine gireceğini resmen açıklamasını bekliyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG