Erişilebilirlik

Cumhuriyetçiler Bütçede Kesinti Öneriyor


Cumhuriyetçiler Bütçede Kesinti Öneriyor
Cumhuriyetçiler Bütçede Kesinti Öneriyor

Amerika’da muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti büyük bütçe kesintileri içeren bir paket hazırladı.

Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Partili Kentucky Milletvekili Hal Rogers bütçe tekliflerinde çevre, enerji, ulaşım ve sağlık programlarında kesintiler öngördüklerini açıkladı. Paket önümüzdeki hafta oylanacak.

Muhalefet, 2010 bütçesine milyarlarca dolarlık kesinti yapmak istiyor.

Bugün Washington’da muhalefet liderleri Başkan Barack Obama’yla görüştü. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Çoğunluk Lideri Eric Cantor ve yardımcısı Kevin McCarthy Beyaz Saray’da başkanla bir araya geldi ve bütçe ve istihdam konularını ele aldı. Boehner, harcamaların kesilmesi ve istihdamın arttırılması konularında Obama’yla birçok noktada görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

Başkan Barack Obama, yeni bütçe teklifini Pazartesi günü açıklayacak.

Senato’da Denge Değişebilir

Bu arada, Demokrat Partili Virginia Senatörü Jim Webb yasama döneminin sonunda görevini bırakacağını açıkladı. Özel sektörde çalışacağını açıklayan Webb, Doğu ve Güneydoğu Asya’yla yakından ilgilenmeye devam edeceğini kaydetti.

Amerikan Senatosu’ndaki dağlım 53 – 47 iktidardaki Demokratların lehinde. Webb’in yeniden aday olmayacağını açıklaması iktidar partisinin çoğunluğunu tehlikeye atabilir. Webb’in yerine Cumhuriyetçi Partili George Allen 2012 yılında aday olacağını açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG