Erişilebilirlik

Cumhuriyetçiler 2016'ya Hazırlanıyor


Cumhuriyetçiler 2016'ya Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Gelecek yıl başkan adayı olmayı düşünen Cumhuriyetçiler geçtiğimiz günlerde Washington yakınlarında toplanan yıllık Muhafazakar Eylem Konferansı’nda destek aradı. Bu konferans, partinin aday adaylığı için bir sınav olarak görülüyor

Siyasi havayı yoklayan politikacılar arasında Wisconsin Valisi Scott Walker da vardı.

Bazı anketlerde önde giden Walker, “IŞİD’e karşı duran, çocuklarımız ve torunlarımızı korumak için savaşı Amerikan toprağına getirmelerini beklemeyecek bir lidere, bir başkana ihtiyacımız var.” şeklinde konuşuyor.

Florida eski valisi Jeb Bush da ilk anketlerde önde giden aday adaylarından biri ama birçok muhafazakar tarafından eleştiriliyor.

Cumhuriyetçiler’i azınlık seçmenlerle ilişki kurmaya çağıran Bush, çalışma şevklerini, ülke sevgilerini ve felsefelerine olan inançlarını Latin Amerikalılar, gençler ve diğer gruplarla paylaşırlarsa seçilmek için gerekli yüzde 50 oyu alabileceğini söylüyor.

Dış politikada farklı bir tutum izleyen Kentucky Senatörü Rand Paul Amerika’nın dış ülkelere askeri müdahalesini genişletmesine karşı çıktı. Senatör, “Ulusal savunması benzersiz, yenilmez ve başka ülkeleri inşa yükünü üstlenmeyen bir Amerika öngörüyorum.” diye konuşuyor.

Muhafazakarların bir başka favori adayı Texas Senatörü Ted Cruz Obama’nın göçmenlerle ilgili kararnamesini eleştirdi. Cruz, “Eğer bir aday Başkan Obama’nın af kararnamesinin yasadışı ve anayasaya aykırı olduğunu söylüyorsa, çok güzel. Ama ne zaman kalkıp buna karşı savaşacağını sormak gerek.” şeklinde konuşuyor.

Güney Carolinalı muhafazakar eylemci Rene Cannon, adaylar için ilk sınav niteliği taşıyan oylamaya katılırken tercihini saklamadı. Cannon, Ted Cruz'un ilke sahibi bir kişi olduğunu ve görüşlerinden ödün vermeyen bir siyasetçi kimliği ile öne çıktığını söylüyor.

Çay Partisi Haber Kanalı’ndan Scottie Nell Hughes, konuşmalar ve kampanyanın dışında konferansın muhafazakarlar için bir birleşme fırsatı olduğunu söyledi. Hugh, “Buraya gelip güçlenmek ve muhafazakarlar olarak dünyada yalnız olmadığımızı göstermek zorundayız. Moral açısından bu tür konferanslara ihtiyacımız var. Çünkü dünyada çok saldırıya uğruyoruz. Buradaysa bizim gibi düşünenlerle savaşa hazırız deme fırsatı buluyoruz.” diye konuşuyor.

Washington Post gazetesi siyaset muhabiri Dan Balz, orada olup bitenlerin sadece konferans ile sınırlı kalmadığını, çok kişinin dışarıdan da izlediğini söylüyor. Bu nedenle de başkanlık yarışına katılmak isteyen siyasetçilerin orada iyi bir performans göstermek zorunda olduklarını belirtiyor.

Muhafazakar Eylem Konferansı uzun ve çekişmeli geçmesi beklenen Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışı için ilk sınav oldu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG