Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Senatör Adayına Cinsel İstismar Suçlaması


Cumhuriyetçi Parti’nin Alabama eyaletinden senatör adayı Roy Moore, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

Moore 32 yaşında savcı olduğu dönemle ilgili yapılan suçlamaların tamamen yanlış olduğunu kaydetti.

Leigh Corfman ve diğer 3 kadın, Moore’un 14 ve 18 yaşları arasında kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

Washington Post’ta yer alan habere göre, Cumhuriyetçiler suçlamaların doğru olması durumunda Moore’un yarıştan çekilmesi gerektiği düşüncesinde.

Bugün 70 yaşında olan Moore, Washington Post’ta yayınlanan açıklamasında, suçlamaların tamamen yanlış olduğunu ve bunun Demokrat Parti ve Washington Post’un kampanyasına saldırısı olduğunu savundu.

Moore’un Aralık’ta yapılacak ara seçimde Senato’da Adalet Bakanı Jeff Sessions’tan boşalacak koltuğu Demokrat rakibi Doug Jones karşısında kazanması bekleniyordu.

Washington Post’ta yer alan habere göre Moore, Corfman’la 14 yaşındayken konuşmaya çalışmış.

Corfman o sırada anne babasının boşanma duruşmasını beklerken bir parkta oturuyormuş.

Annesi, Moore’un kendisine kızının davada söylenenleri duymak istemeyeceğini ve kendisinin onunla oturabileceğini söylediğini aktardı.

Corfman’ın annesi o sırada Moore’un kızıyla ilgilenmesi düşüncesini memnuniyetle karşılamış.

Ancak Washington Post’taki habere göre ilerleyen günlerde Moore, Corfman’ı evinin köşesinden almış kendi evine götürmüş ve cinsel istismarda bulunmuş.

Senato çoğunluk Lideri Mitch McConnell suçlamaların doğru olması halinde Moore’un yarıştan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Moore, Eylül ayındaki önseçimde Trump’ın desteklediği adaya karşı yarışı kazanmıştı.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG