Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Partide Önseçim Maratonu


Cumhuriyetçi Partide Önseçim Maratonu
Cumhuriyetçi Partide Önseçim Maratonu

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları televizyonda yayınlanan bir münazarada göçmenlik politikası, vergi ve Ortadoğu barışını tartıştı

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları televizyonda yayınlanan bir münazarada göçmenlik politikası, vergi ve Ortadoğu barışını tartıştı.

Salı günü Yahudi nüfusunun yoğun olduğu Florida eyaletinde dördüncü önseçim yapılacak. Seçime hazırlık olarak yapılan açık oturumda ağırlık Amerika’nın İsrail politikasındaydı.

Eski Massachusetts valisi Mitt Romney ve eski Pennsyvania senatörü Rick Santorum, Filistinli liderlerin İsrail’i tanımadığı sürece Ortadoğu’da barış olamayacağını söyledi. Dört aday adayı da Yahudi seçmenlerin oyunu alabilmek için Başkan Barack Obama’nın İsrail’den Yahudi yerleşimleri durdurmasını istemesini eleştirdi.

Romney eski Temsilciler Meclisi başkanı Newt Gingrich’in ayda üs kurulması önerisine karşı çıktı ve kaynakların Amerika’da emlak sektörüne yatırılması gerektiğini savundu.

Texas Milletvekili Ron Paul da Gingrich’le dalga geçerken ayda üs kurmaktansa bazı siyasetçilerin aya gönderilmesinin daha iyi bir fikir olduğunu söyledi.

Küba asıllı Amerikalıların da yoğun olarak yaşadığı Florida’da gündemde göçmenlik politikası da vardı. Gingrich, Romney’i göçmen karşıtı olmakla suçladı. Suçlamaları reddeden Romney, yabancıların Amerika’ya yasal yollarla gelmesini istediğini söyledi.

Florida önseçimini kazanan aday Cumhuriyetçi Parti başkanlık yarışında önemli bir avantaj elde edecek.

XS
SM
MD
LG