Erişilebilirlik

'Cumhuriyetçi Parti Göçmenlik Reformunu Desteklemeli'


'Cumhuriyetçi Parti Göçmenlik Reformunu Desteklemeli'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

'Cumhuriyetçi Parti Göçmenlik Reformunu Desteklemeli'

Muhafazakar radyo yayıncısı Alfonzo Aguilar, haftalık programında Latin kökenli dinleyicilere muhafazakar siyaseti anlatıyor. Daha önce Bush yönetiminde görev yapan Aguilar, Cumhuriyetçi Parti’nin kapsamlı göçmenlik reformunu desteklemesini istiyor. Sunucuya göre, doğru göç politikaları, partisinin 2016 yılında Beyaz Saray’ı geri kazanmasının en iyi yolu. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Aguilar, Latin seçmeni partisine çekmekle, muhafazakar parti bazını kızdırmamak arasında izlediği ince çizgiyi anlattı. Aguilar’ın amacı, parti içindeki siyasi bölünmüşlüğe son vermek.

Radyo programcısı Alfonso Aguilar muhafazakar oyları geri kazanmak istiyor.

Tamar Jacoby, “Alfonso Aguilar, Washington’da devam eden göçmenlik tartışmalarında önemli bir sese sahip. Çok önemli bir Latin kökenli Cumhuriyetçi. Cumhuriyetçiler daha fazla sayıda Latin seçmeni kazanmak istiyor ama henüz başaramadılar. Alfonso gibi kendini iyi ifade eden, konulara hakim Latin kökenliler bu yüzden çok önemli,” diyor.

Alfonso Aguilar, “Sanırım Başkan’ın iki partinin temsilcileri tarafından da ayakta alkışlandığı tek konu göçmenlik meselesiydi. Bu bir tezat değil mi?” şeklinde konuşuyor.

Aguilar Cumhuriyetçi Parti’nin göçmenlerin Amerikan ekonomisinde oynadığı rolü tekrar değerlendirmesi gerektiğini söylüyor: “Washington’dan yalnızca birkaç kilometre ötede geçici işçileri görebilirsiniz. Kaçak göçmenler iyi, çalışkan insanlar ve buraya gelme nedenleri iş bulmak.”

Göçmenlikle ilgili siyasi görüşü Katolik inancından kaynaklanıyor. Aguilar haftada birkaç kez kiliseye gidiyor.

Aguilar, “Katolik ayininde hepimizin kaçak da olsak, vatandaş da olsak Tanrı’nın gözünde aynı olduğumuzu ve aynı değerde olduğumuzu anlıyorsunuz. Kilise muhtaçlara, fakirlere ve göçmenlere yardım etmede önemli bir rol oynuyor,” şeklinde konuşuyor.

Birçok Cumhuriyetçi, Latin kökenlilerin oylarını kazanmanın partinin geleceği için zorunlu olduğunu düşünüyor. Marco Rubio gibi adaylar bu amaca ulaşmak için gerekli.

Ancak herkes bu fikirde değil.

Kongre üyesi Lou Barletta Latin kökenli seçmenlere ulaşmayı partisinin temel değerleri açısından uygun görmüyor: “Bence bu konuda tartışılan reform paketinin öncelikle Amerikalılar’a anlatılması gereken çok fazla ayrıntısı var. Aynı zamanda 22 milyon Amerikalı işsizken daha fazla insanı buraya davet edip onların işlerine el koymalarının yolunu açıyoruz. Bu, hiç de adil değil.”

Washington’da muhafazakar bir siyasi konferansta Cumhuriyetçiler mesajlarını değiştirip Latin kökenli seçmene ulaşmak istediklerini söylüyor.

Alfonso Aguilar, “Cumhuriyetçiler geçen seçimlerde neden Latin kökenli seçmen arasında bu kadar başarısız oldu? Bence konu göçmenlik. Verilen mesaj Cumhuriyetçi Parti’nin göçmenlere açık olmadığıydı. Partinin Latin karşıtı olduğu kanısı yaygındı. Ülkenin birçok yerinde muhafazakarlar bu konuya eğiliyor ve göçmenlik reformunun sağduyulu ve kapsamlı bir biçimde yapılması için Cumhuriyetçiler’i ikna etmeye çalışıyor,” şeklinde konuşuyor.

Aguilar, “Bence eğer biz muhafazarsak, Ronald Reagan gibi göçmenlik taraftarı olmalıyız, karşıtı değil,” diyor.

Demokrat Partili Barack Obama 2012 seçinlerinde Latin kökenli seçmenlerin yüzde 71’nin desteğini alarak ikinci dönem için başkan seçildi. Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’in seçim programı 11 milyon kaçak göçmenin ülke dışına çıkarılmasını öneriyordu. Romney’in göçmenliğe olumsuz yaklaşımı, seçimi kaybetmesinin en önemli nedenlerinden biri olarak görülmüştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG