Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Adaylardan Ron Paul Savaş Karşıtı


Cumhuriyetçi Adaylardan Ron Paul Savaş Karşıtı
Cumhuriyetçi Adaylardan Ron Paul Savaş Karşıtı

Kasım 2012’de yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den üç aday öne çıkıyor. Kamuoyu yoklamalarında önde giden üç isim, Massachusetts eyaleti eski valisi Mitt Romney, Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich ve Texas Milletvekili Ron Paul

Kasım 2012’de yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den üç aday öne çıkıyor. Kamuoyu yoklamalarında önde giden üç isim, Massachusetts eyaleti eski valisi Mitt Romney, Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich ve Texas Milletvekili Ron Paul.

Ron Paul şöyle konuşuyor:

”Radikallerin çok uzun süredir başta olduğu varsayımından yola çıkıyorum.”

Cumhuriyetçi aday Ron Paul ‘radikallerin’ çok büyük bir bürokrasi hükümeti yarattığı görüşünde. Savaş ve vergi karşıtı olan Paul, emniyet kemeri takılması zorunluluğu ve uyuşturucu gibi konulara federal hükümetin karışmasına karşı çıkıyor. Paul başkanlığının ilk yılında bütçede 1 trilyon dolarlık kesinti vadediyor.Paul şunları söylüyor:

“Yurtdışı harcamalarda milyarlarca dolarlık kesinti gerekiyor. Harcamalardan vazgeçmeliyiz. Dünyanın polisliğini yapmaktan vazgeçmeliyiz. Suriye ya da İran’da yeni bir savaşa ihtiyacımız yok.”

Ron Paul, çelik üretiminin bir zamanlar kalbi olan Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentinde büyümüş. Kadın doğum uzmanı olan Paul, orduda da görev yapmış. Paul’u tanıyanlar, siyasetçinin Amerika’nın Ortabatı kesimine has özellikler taşıdığını söylüyor.

Carla Howell, Paul’un birçok düşüncesine sıcak bakan Liberteryan Parti Başkanı:

“Ron Paul’un en muhteşem özelliği dürüstlüğü. Sahnede ya da ekranda gördüğünüz Ron Paul, bir grup eylemciyle toplantı yapan, onlarla yanyana koridorda yürüyen Ron Paul ile aynı. Son derece içten.”

Milletvekili Paul üçüncü kez başkanlığa aday oluyor. Siyasetçi, 1988’de Liberteryan Parti’nin adayı olarak yarışa katıldığında da aynı düşüncelere sahipti ve şöyle konuşuyordu:

“Farklı şeyler sunuyorum, medeni haklara önem veriyorum.”

Ön seçimlerde başarılı olamadığı takdirde Paul’un Liberteryan Parti’ye geçip geçmeyeceği merak konusu. Siyasi tarihçi Allan Lichtman’a göre, bu durum genel seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin oylarını bölebilir:

”Ron Paul seçimlerde önemli bir rol oynayacak. Hiçbir önseçimi kazanamayacak, partisinin adaylığını alamayacak ama ortalıktan çekilmeyecek.”

Siyaset uzmanı John Fortier, Ron Paul’un ateşli destekçileri sayesinde bir önseçim kazanmasının mümkün olduğu görüşünde:

”Paul’un destekçi kitlesi küçük ama çok coşkulu. Bu da Paul’a büyük miktarda kampanya bağışı ve oy getirebilir.”

Ron Paul taraftarları hakkında şunları söylüyor:

”Beni destekleyenler son derece samimi. Yanımda olacaklar, rüzgar sert estiği için terk edip gitmeyecekler.”

Paul dahil Cumhuriyetçi Parti’nin ileri gelen adayları ilk sınavlarını Iowa’da verecek.


XS
SM
MD
LG