Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın New York Times’a Yazdı


Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times için ‘Darbe Lideri Hesap Vermeli’ başlıklı bir makale kaleme aldı. Gazetenin bugünkü baskısında yer alan makalede Kalın, ABD’nin, darbe girişiminin arkasında olduğunu iddia ettiği Gülen’i Türkiye’ye iade etmesi gerektiğini savundu.

Kalın, 15 Temmuz darbe girişiminin bir tiyatro olduğunu savunmanın, 11 Eylül saldırılarının ABD tarafından yapıldığı iddiası kadar ciddiyetsiz olduğunun altını çizdi. Sözcü Kalın, 15 Temmuz gecesi darbecilerin Türkiye’nin anayasasını askıya alma girişiminde bulunduklarını, sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini vurguladı.

Devlet binalarımıza saldırdılar

New York Times gazetesi için kaleme aldığı makalede Kalın, “ Bu darbe girişiminde, tanklar Avrupa ve Asya’yı birbirlerine bağlayan köprüleri kapattı. Bu koordineli ataklarda da 240 sivil ve polis yaşamını yitirdi. Tanklarla, toplarla, bombalarla, keskin nişancılarla bu saldırılar yapıldı. Devlet binalarımıza saldırdılar, bombaladılar. Başkanlık Sarayı’na, parlamento binasına, istihbarat merkezine saldırdılar. Yaptıkları bu koordineli saldırılarda, kaçırdıkları savaş uçaklarını, taarruz helikopterlerini kullanıp devlet binalarımızı bombaladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polis ve diğer güvenlik güçlerine emir verip darbecilerin durdurulmasını istedi. Erdoğan, CNN Türk kanalında canlı yayında halka darbeye direnme çağrısında bulundu. Milyonlarca kişi bunu duydu. Muhalefet destekledi. Bu şekilde darbeyi engelledik” dedi.

‘Türk halkı birlik içinde’

Türk halkının darbe girişimi sonrasında şimdiye kadar görülmediği kadar birlik içerisinde olduğunun altını çizen Kalın, “Gülen’e bağlı devlet memurlarının görevlerinden uzaklaştırılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti daha güçlü ve şeffaf hale gelecek. Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından hükümetin, sivil ve askeri liderlerin önerileriyle, darbe teşebbüsünün arkasındaki sorumluların adalet önüne çıkarılması için 3 aylık olağanüstü hal ilan ettik. Bugüne kadar da çok sayıda ordu ve yargıdaki kişinin darbeyle bağlantıları nedeniyle tutukladık ve açığa aldık. Gülenciler Türk adalet sistemine ve güvenlik güçlerine gizlice sızarak sistemi kendi çıkarları için manipüle etti. Onlar ayrıca kendilerine karşı çıkanları karalamak için asılsız deliller üretti, yasa dışı dinleme faaliyetlerine girişti ve hükümetin belgelerini sızdırdı" dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG