Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor


Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün saat 15.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda Corona virüsü salgınıyla ilgili konuların öncelikli gündem maddesi olması bekleniyor.

Bugün yapılacak kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine üyelerine, Türkiye’de Corona virüsü salgınında gelinen noktayla ilgili bilgi verecek. Koca’nın ayrıca yerli aşı çalışmaları konusunda da bilgi paylaşımında bulunması bekleniyor.

Kabine’nin salgınla ilgili görüşeceği konuların başında eğitimde atılacak adımlar da yer alacak. İki hafta önce birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlamasının ardından iki haftalık süreçte gelinen nokta değerlendirilecek. Kabine’de ikinci sınıflar ve diğer sınıfların da yüz yüze eğitime başlaması konusundaki takvimi görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla bölgedeki son durumu da değerlendirmesi bekleniyor.

Doğu Akdeniz’de son olarak yeniden yayımlanan NAVTEX’lerle Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginlik de masadaki bir diğer konu olacak. Kabine toplantısında geçtiğimiz hafta AB zirvesinde Türkiye’yle ilgili yapılan açıklama da bu kapsamda masada olacak konular arasında yer alıyor.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameralar karşısına geçerek alınan kararlarla ilgili bilgileri paylaşması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG