Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kararlılık Mesajı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki saldırıda yaşamını yitiren 54 kişi için Gaziantep’teydi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik veKardeşlik Mitingi"nde konuşan Erdoğan, IŞİD ve PYD’ye karşı başlatılan operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği mesajını verdi.

Tüm dünyayı, bölgeyi ve dünyayı terörden kurtarmak için birlikte hareket etmeye çağıran Erdoğan, “Biz her zaman mücadeleye hazırız. Üzerimize düşeni yapmak konusunda kararlıyız. Arzumuz daima barıştan, huzurdan yana. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine müsamahamız yok. DAEŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen operasyonlara destek vereceğiz. Cerablus'ta bu yüzden varız. PYD için aynı kararlılığa sahibiz” dedi.

Erdoğan, “terörist örgütlere yönelik operasyonlarımız sonuna kadar devam edecek” ifadesini kullandı. DEAŞ’ın Irak ve Suriye’den temizleme operasyonlara destek vereceğiz diyen Cumhurbaşkanı, “PYD denilen örgüt için de aynı hassasiyete sahibiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus operasyonuyla birlikte insanların bölgeye dönmekte olduğunu da söyledi.

Erdoğan ayrıca idam cezası tartışmalarına tekrar değinerek, Meclis’in kabul etmesi halinde idam cezasını onaylayacağını yineledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG