Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Mitinglerinde Avrupa'yı Hedef Aldı


Referanduma saatler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son mesajlarını İstanbul'da verdi. Tuzla, Kartal, Ümraniye ve son olarak Sarıyer mitinginde kürsüye çıkan Erdoğan’ın hedefinde Batılı devletler ve terör vardı.

Avrupa ülkelerinin alenen kampanya yürüttüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, “Size ne ya! Size ne? Avrupa'nın milletvekillerine ne? Parlamentosunun önünde Erdoğan'ın resmi şakağına silah dayatılmış, "Erdoğan'ı öldürün" diyor. Nerede bu? İsviçre Parlamentosu. Nerede İsviçre'nin yönetimleri? Niçin bu teröristlere orada haddini bildirmiyor” diye seslendi.

Avrupa Birliği’nin 54 yıldır Türkiye’yi oyaladığını da belirten Erdoğan, “İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacak. Erdoğan çok sert, evet. Biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Türkiye içeride ve dışarıda tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. PKK, FETÖ, DEAŞ'ıyla tüm terör örgütleri üzerimize salınmış durumda. Bunların iplerini ellerinde tutanlar onlar yeterli olmadığından bizzat kendileri devreye giriyor. İşte Avrupa. Almanya, İsviçre, Avusturya, Fransa giriyor mu? Fransa'da seçim var, yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Ben seçime girmiyorum ki, benimle ne işiniz var. Artık elhamdülillah Türkçe'yi öğrenmeye başladılar. Anayasa değişikliği sürecinde gösterilen tepkiler, işte bu ifşa edilmişliğin sebep olduğu pervasızlıktan kaynaklanıyor. Yarın akşamdan sonra bu konuyu da yeniden ele alacak, Türkiye’ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan vatandaşlara da çağrıda bulundu ve “Gelin yarın öyle bir reform yapalım ki. Yarın akşam batı çıldırsın kudursun, teröristler çıldırsın kudursun. Bu milletin asil evlatları yarın akşam hep beraber bir bayram yapsın. Gönlümde bu bayramı şu an hissediyorum. Bizim daha çok delinecek dağımız var, aşılacak çok boğazımız var” diye seslendi.

"CHP Kadıköy'den bir grup istifa etti. Neden? Terörle el ele, kucak kucağa oldukları için istifa ettiler. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyemedikleri için istifa etiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert eleştirilerde bulundu.

Darbe gecesiyle ilgili söylediklerini tekrarlayan Erdoğan, “Birisi Atatürk havalimanından kaçtı. Ne diyordu. ‘Tankların ilk ben çıkarım’ dedi. O akşam 12 dakika ne konuştun. Senin korumaların darbecilerle ne konuştu? Işıldaklı arabayla beraber Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gittiğini sen söylüyorsun. Senden 3 saat sonra o alana Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı geliyor. Orada on binler var. Sen de onların arasına katılsaydın. Ne diyor ‘Cumhurbaşkanı arasaydı gelirdim’. Kemal ne diyorsun sen ya. Ben bütün millete çağrımı yapmışım, bütün millet meydanlara doymuş. Sen Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine saklanmışsın” açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda 'hayır' diyeni anlayışla karşılayacağını ama evetle aynı kefeye koymayacağını da söyledi ve “Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki?” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG