Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Rabbim de Milletim de Bizi Affetsin'


Olağanüstü Din Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk medyasında çıkan haberlere göre “Rabbim de milletim de bizi affetsin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvveler içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı” dedi.

Erdoğan, “Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi.

Cumhurbaşkanı “Şu saatten sonra Pensilvanya'daki şarlatanın, teröristbaşının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes, başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir” ifadelerini de kullandı.

15 Temmuz gecesi ne kadar karanlıksa sabahı o kadar aydınlık oldu diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık bu hain saldırının müsebbiblerinden hesap sorma ve muhasebe yapma zamanıdır” dedi. Erdoğan, bu noktadan sonra şüphe döneminin bittiğini, mücadele döneminin başladığını da kaydetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG