Erişilebilirlik

Ahmedinejat Mısır'da Eleştiriyle Karşılandı


Mısır'ın öndegelen din adamı, ülkeyi ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejat'a Körfez ülkelerinin içişlerine karışmamasını ve İran'da yaşayan Sünnilere tüm haklarını vermesi gerektiğini söyledi.
El-Ezher camii baş imamı Şeyh Ahmed el-Tayyip Ahmedinejat'dan "Bahreyn'e bir kardeş Arap ülke olarak saygı göstermesini "istedi ve Sünni ülkelerde Şiiliğin yayılmasını reddetti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Mısır’da yapılacak İslam İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire’ye gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Ahmedinejad’ı Kahire havaalanında karşıladı.
İran Cumhurbaşkanı, zirve öncesinde Mısırlı yetkililerle de bir araya gelecek.

Ahmedinejad’ın ziyareti, 1979’daki İran İslam Devrimi’nden beri bir İranlı liderin Mısır’a yaptığı ilk resmi ziyaret olması açısından önem taşıyor.
1979 İran İslam devrimi ve Mısır’ın İsrail’ile yaptığı barış anlaşması nedeniyle bozulan Mısır-İran ilişkileri, geçen yıl Mısır’da Mursi’nin iktidara gelmesiyle düzelme umudu yaratmıştı. Ancak İran'ın Suriye'nin baş müttefiği olması ve Mursi'nin Beşar Esad'ın çekilmesini istemesi bu konuda bir ilerleme sağlanmasını önlüyor

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG