Erişilebilirlik

Corona Virüsün Mutasyonu İngiltere'de Önlemleri Arttırabilir


İngiltere’de mutasyona uğramış ve çok daha hızlı yayılan Corona virüsünün tespit edilmesinin ardından ülkede yeniden tam olarak kapanmaya gidilebilir.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yaptığı açıklamada, Londra’da ve İngiltere’nin güneydoğusunda salgının hız kesmesi için yeni kısıtlamalara gidileceğini belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin yayınına katılan Sağlık Bakanı Hancock, 4. kademe seyahat kısıtlamalarına geçme nedenimiz virüsün bu yeni mutasyonunun yayılımını durdurmak dedi.

Virüsün yeni mutasyonu olduğu belirtilen örnek 13 Aralık’ta İngiltere’nin güneyindeki Kent şehrinde tespit edildi. Bilimadamları yapılan incelemelerin ardından yeni mutasyonun daha hızlı yayıldığının tespit edildiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Cuma günü düzenlediği basın toplantısında bu yeni virüsün yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson
İngiltere Başbakanı Boris Johnson

Uygulanmaya başlanan aşıların yeni mutasyonu engellemek konusunda etkili olup olmadığı henüz bilinmiyor. İngiltere, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşıya dünyada ilk onay veren ve uygulamaya başlayan ülke oldu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG