Erişilebilirlik

Corona Vakaları Çin’de Azalırken Dünyada Artıyor 


Corona virüsünden ölüm sayısı, İran, İtalya ve Güney Kore’den gelen yeni vaka sayılarıyla birlikte dünya genelinde 3 bini aştı. Böylece virüs, geride bıraktığımız hafta içinde Çin’den daha hızlı yayıldı. Şu anda resmi kayıtlara göre dünya çapında görülen vaka sayısı 80 bin 26. Portekiz ve Ürdün de vürüsün tespit edildiği ülkeler arasına katıldı.

Çin’de hastaneler ve karantina merkezlerinde tutulan yüzlerce hastanın Pazartesi günü taburcu edildiği açıklandı.

Virüsün en hızla yayıldığı ülkelerden İran’da sağlık bakanlığı, vaka sayısının bir hafta içinde yüzde 50 artaran 1501’e yükseldiğini açıkladı. Çin’den sonra en fazla can kaybının yaşandığı İran’da kayıp sayısı 66’ya çıktı. Üst düzey bir yetkili de corona virüsü nedneiyle hayatını kaybedenler arasında. İran dini lideri Hamaney’in en üst düzey danışmanı olan 71 yaşındaki Mohammad Mirmohammadi’nin de corona virüsünden ölenler arasında olduğu açıklandı.

Amerika’da ölüm ve vaka sayısı artıyor

Amerika’da ise vaka sayısı 89’a çıkarken bir kişi daha virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İki ölüm vakasının yaşandığı kuzeybatı eyaleti Washington'dan sonra yine iki batı eyaleti olan Oregon ve California'daki enfeksiyonların çok sayıda vakanın teşhis edilmemiş olabileceği endişesini gündeme getiriyor.

Trump yönetiminin corona salgınıyla mücadeleden sorumlu en üst düzey yetkilisi Başkan Yardımcısı Mike Pence, enfeksiyon vakalarının daha hızlı tespit edilebilmesi için gereken donanımın üretilip dağıtıldığını söyledi.

Başkan Trump ve diğer üst düzey yetkililerinse bugün Beyaz Saray'da ilaç sanayiinin önde gelen yöneticileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Teksas’ta taburcu edilen hastada yeniden virüs görüldü

ABD’nin doğu eyaletlerinden New York, Florida ve Rhode Island'da da yeni vakalar tespit edildi. Teksas eyaletinin San Antonio kentinde Wuhan’dan tahliye edilen ve karantina altında tutulan hastalardan birinin serbest bırakılması panik yarattı. Corona virüsü taşıyan hastaların taburcu edilmeden önce en az üst üste test sonucunun negatif çıkması gerekiyor. Söz konusu kişinin negatif sonuçlarından sonra taburcu edilerek hayata karıştığı belirlendi. Ancak birkaç gün sonra yeniden semptom göstermesi üzerine tekrar test yapıldığında Corona virüsünün tekrar tespit edilmesi endişeleri arttırdı. Hastalıkları Önleme Merkezi’nin en az üç kez üst üste negatif test sonucu kuralı tartışılmaya başlandı ve hastalığın seyriyle ilgili soru işaretleri arttı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG