Erişilebilirlik

Çorabatır: "Türk Hükümeti İsterse BM Yardıma Hazır"


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Metin Çorabatır'a göre bugüne kadar hükümetten talep gelmedi

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye, Irak, Lübnan ve Ürdün'e sığınan mülteci sayısı hızla artıyor. Son 24 saat içinde çatışmalardan kaçarak Türkiye-Suriye sınırını geçenlerin sayısı 3 bine yaklaştı. Türkiye'deki mültecilerin sayısının 20 bini geçtiği bildiriliyor. Son saatlerde sayının artması üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u aradı. Birleşmiş Milletler'in Suriye'de ateşkes sağlama çabaları devam ederken, Suriye ordusu şiddetten vazgeçmiş değil.

Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluluk, Suriye'den kaçanlara yardım amacıyla 84 milyon topladı. Bu paranın Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'a sığınan Suriyeli mültecilere yardım için kullanılması planlanıyor. Ancak Türkiye bugüne kadar yardım başvurusunda bulunmadı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Telsilciliği Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır, Türk hükümetinden talep geldiği taktirde Birleşmiş Milletler'in yardıma hazır olduğunu söyledi.

Hülya Polat'ın Metin Çorabatır'la yaptığı söyleşinin tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz:

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG