Erişilebilirlik

Kolombiya’da Kayıplar Aranıyor


Kolombiya’nın Medellin kentinde 150 yolcu taşıyan bir turist teknesinin batmasının ardından kayıplar aranıyor. Kaza sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 15 kişi de kaybolmuştu.

Kurtarma çalışmalarına itfaiyeciler ve helikopterler de katılıyor. Teknenin batmaya başlamasıyla birlikte jet skiler ve gezi tekneleri bölgeye akın etmiş, ölü sayısının artması engellenmişti.

Kaydedilen görüntülerde teknenin birkaç dakika içinde batması dikkat çekiyor. Hayatta kalanlar, sesli bir patlamanın ardından elektriklerin kesildiğini ve teknenin batmaya başladığını belirtiyor. Geminin su almaya başlamasıyla oluşan basıncın insanları sıkıştırdığı belirtiliyor.

Kazadan kurtulan 134 kişiden 3’ü hastaneye kaldırıldı.

25 kişilik dalgıç ekibiyle yapılan arama çalışmalarına kötü hava koşulları nedeniyle bir süre ara verildi. Daha sonra 30 metre derinlikteki enkazda arama çalışmaları yeniden başladı. Acil Kurtarma Dairesi’nden Margarita Moncada, dalgıçlar için en zor olan bölümün geminin ilk katı çevresindeki arama çalışmaları olduğunu kaydetti.

Geminin batma nedeni henüz netleşmiş değil.

Hayatta kalanların bazıları ve görgü tanıkları teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu aldığını söylüyor. Ancak olayın ardından bölgeye giden Devlet Başkanı Juan Manuel bu iddiayı doğrulamadı ancak hiçbir yolcunun can yeleği giymediğini kaydetti.

Santos, “Kaza nedeni bilinmiyor” dedi, donanma yetkililerinin soruşturma başlattığını kaydetti.

Yakınları kaybolanlar aranma çalışmalarının sürdürülmesini istiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG