Erişilebilirlik

Çocuklarını Aç Bırakıp İşkence Yapan Anne-Baba'ya Ömür Boyu Hapis


Louise Turpin (solda) ve David Turpin (en sağda)
Louise Turpin (solda) ve David Turpin (en sağda)

Amerika’da 12 çocuğuna 9 yıl süreyle aç bırakıp işkence yapan ve mahkeme tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ailenin büyük oğlu ve kızı ilk kez basına açıklama yaptı.

Yıllarca evde kapalı kalıp işkence gören çocuklardan ikisi olan David ve Louise Turpin yaklaşık bir yıldır normal bir hayat sürüyor. Sadece evde anne ve babalarından öğrendikleri bilgilere sahip olan çocuklar şimdi okul hayatlarına alışmaya çalışıyor. Yıllarca yeterli beslenmeyen çocukların halen daha yeterince kilo alamamış oldukları da gözlemleniyor.

Şu an 27 yaşında olan ailenin en büyük oğlu “Büyürken neler yaşadığımızı kelimelerle anlatamam. Hala daha geceleri kabuslar görüyorum. Kardeşlerimin zincire bağlanıp dövüldüklerini görüyorum. Ama hepsi geçmişte kaldı. Anne ve babamı affettim ve onları seviyorum” dedi.

Yaşları 2 ve 29 arasında değişen 12 çocuğun anne ve babalarından gördükleri işkence, 17 yaşındaki kızlarının evden kaçmayı başarması ve polisi araması üzerine ortaya çıkmıştı.

Turpin ailesinin evine Ocak 2018'de baskın yapan polisler dehşet verici bir manzarayla karşılaştı
Turpin ailesinin evine Ocak 2018'de baskın yapan polisler dehşet verici bir manzarayla karşılaştı

Çocukların anne babaları tarafından yıllarca yataklarına zincirli halde tutuldukları, yılda bir kez banyo yapmalarına izin verildiği, günde sadece bir kez yemek yedikleri ve yalnızca gündüz saatlerinde uyumalarına izin verildiği ortaya çıkmıştı.

Mahkemede konuşan 50 yaşındaki anne Louise Turpin “Çocuklarıma zarar verdiğim için üzgünüm onları çok seviyorum” dedi.

Elleri titrediği için yazılı savunmasını okuyamayan ve avukatı aracılığıyla açıklama yapan babaysa yaptıklarından dolayı herhangi bir pişmanlık ifadesi kullanmadı. David Turpin sadece çocuklarının bundan sonraki hayatlarında iyi bir eğitim almalarını ve güzel bir kariyere sahip olmalarını dilediğini söyledi. Çocuklarının cezaevinde kendilerini ziyaret etmesini istediğini söyleyen baba daha sonra da ağlamaya başladı.

Mahkemenin herhangi bir ceza indirimine gitmeden anne babaya ömür boyu hapis cezası vermesi sürpriz olmadı. Daha önce Şubat ayında görülen davada anne ve baba suçlamaları kabul etmişti.

Ailenin en büyük kızı olan 30 yaşındaki çocukları da mahkemede gözyaşları içerisinde konuşurken, “Anne ve babam benim bütün hayatımı çaldılar ama şimdi onu geri alıyorum. Hayatım kötü geçmiş olabilir ama bu beni güçlü bir insan yaptı” diye konuştu.

Ailenin yaşadığı Los Angeles’ın 96 kilometre güneydoğusundaki Perris kentinde, tüm bu süre zarfında komşuların, ailenin çocuklarını çok nadiren dışarıda bahçede gördükleri ancak işkence ya da kötü muameleden şüphelenmedikleri de belirtildi.

Ancak polisin gelmesiyle birlikte evde yataklara zincirlenmiş ve işkence görmüş çocuklarının olduğunun ortaya çıkması komşuları da şoke eden bir gelişme oldu.

Çocuklar aileleri tarafından işkence gördüklerini, kafeslere kapatıldıklarını anlatırlarken 12 çocuktan yalnızca en küçük olanın herhangi bir işkenceye maruz kalmadığı ortaya çıktı.

Baba David Turpin savaş ve yolcu uçakları parçaları üreten Lockheed Martin ve Nortrop Grumman şirketinde mühendis olarak çalışıyordu. Anne Louise Turpin’se 2011 yılında iflas ettiğini açıklamış ve o tarihten bu yana işsizdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG