Erişilebilirlik

Clinton:Terörle Mücadele Bitmedi


Clinton:Terörle Mücadele Bitmedi
Clinton:Terörle Mücadele Bitmedi

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, el Kaide ve terörizmle mücadelenin Usame Bin Ladin’in öldürülmesiyle bitmediğini söyledi.

Hillary Clinton, Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı açıklamada, Amerika’nın masum insanları öldürenleri yakalama çabasından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini de belirtti.

Clinton, Amerika’nın Afganistan’da Taleban’la mücadelesine devam edeceğini söyledi. Clinton teröristlere de şu mesajı verdi: “Amerika’yı yenilgiye uğratamazsınız, ama El Kaide’yi kendi rızanızla terk edebilirsiniz.”

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Usame Bin Ladin’in öldürülmesiyle adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Clinton ayrıca Pakistan’a, yaptığı işbirliğinden ötürü teşekkür etti, Pakistan’ın yardımlarıyla Bin Ladin yakalandığını söyledi.

CIA Başkanı Leon Panetta ise terör örgütlerinin Bin Ladin’in öcünü almaya çalışacağını, El Kaide liderinin ölmesinin El Kaide’nin de öldüğü anlamına gelmediğini belirtti.

İç Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa yeni bir güvenlik alarmı verilmeyeceği, ancak terör tehdidi seviyesinin yüksek olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Bin Ladin’in öldürülmesinden sonra yurtdışında yaşayan ya da yabancı ülkelere seyahat edecek olan Amerikan vatandaşlarının dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanan bildiride Bin Ladin’in öldürülmesinin Amerikalılara karşı şiddet eylemlerini tetikleyebileceği belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG