Erişilebilirlik

Clinton ve Trump Parti Bölünmelerini Gidermeye Çalışıyor


Clinton ve Trump Parti Bölünmelerini Gidermeye Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Orlando saldırısının ardından, Donald Trump Başkan Barack Obama ve Demokrat Parti’nin olası başkan adayı Hillary Clinton’ı, teröristlerin Amerikan halkını hedef almasını kolaylaştıran politikalar izlemekle suçladı.

Ancak Trump’ın Müslümanlar’ın Amerika’ya girişini yasaklama önerisi ve sert söylemleri Senatör Mitch McConnell gibi Cumhuriyetçi liderlerden tepki gördü.

Uzman Norm Ornstein’e göre, çok sayıda Cumhuriyetçi ise Trump taraftarlarını kızdırmamak için sessiz kalmayı tercih ediyor. Ornstein, “Eğer Trump’a itiraz edersiniz, Cumhuriyetçi seçmen tabanının önemli bir bölümünü uzaklaştırırsınız ki zorlu olması beklenen bir başkanlık seçiminde bütün seçmen tabanına ihtiyacınız olacak. Trump’ı desteklerseniz de, onun politikalarını kabul etmiş olacaksınız” diye konuşuyor.

Trump’ın tepki çeken söylemlerinin başlattığı tartışmaya, Demokrat rakibi Hillary Clinton da katıldı. Clinton, “Müslümanlar’ı yasaklamak bu saldırıyı durdurmazdı. Duvar örmek de bir işe yaramaz. Donald Trump’ın çılgın önerilerinden hiçbiri Orlando’da tek bir hayat bile kurtaramazdı” dedi.

Clinton’ın partisini kendi çatısı altında birleştirmek ve kesin zafer ilan etmek için bir süre daha çalışması gerekiyor. Çünkü diğer Demokrat Partili aday Bernie Sanders, ülkedeki işçi ailelerini ve düşük gelirli vatandaşları temsil edecek bir Demokrat Parti oluşturmak için savaşacaklarını belirtiyor.

Öte yandan uzman John Fortier’e göre, Clinton, Başkan Obama’nın desteğine güveniyor ve seçimler yaklaştıkça partideki taraflaşma da azalacak.

Son anketler, Orlando saldırısı ve Trump’ın tepki çeken yorumları sonrasında, Clinton’ın Trump’la arayı açtığını gösteriyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG